Yukievlog #6 I love Korean Food

Lobster party

Als je mij kent dan weet je dat ik van eten houd. Ik ben in Korea in de zevende “food” hemel. Koreaans eten is echt verrukkelijk en dat laat ik in mijn volgende vlog zien. 

Eten, eten en eten in Korea
In Korea ga ik elke dag uiteten hier. Het klinkt luxe, maar het is niet te vergelijken met Nederland, want het is toegankelijker en betaalbaarder hier. Voor € 4,00 tot € 5,00 heb je al een maaltijd met lekkere side dishes (ban chan: 반찬) die bestaan bijvoorbeeld uit groente, tofu, vis, ei en soep. Plus, de side dishes kan je gratis bijbestellen. Een bekende ban chan is de “kim chi”(김치) variant die gemaakt wordt met gefermenteerde kool. Koreaans eten moet in balans zijn. Daarom komen de smaken, zoals zoet, zuur, pittig en zout vaak voor in de verschillende ban chans. Wat ook erg handig is dat je overal gratis water krijgt. Het eten komt ook snel, binnen 5 minuten staat het eten al op tafel. Naast dit moet je soms gaan “koken” tijdens het eten. Je krijgt bijvoorbeeld een pan met soep die je even moet laten borrelen, zoals kim chi jiggae (김치찌개) of je moet je eigen vlees nog even knippen voor op de BBQ (samgyeopsal:삼겹살).

yukie blog i love korean food
Korean BBQ met mijn lieve vriendinnen: SeoHyun en Julia
yukie blog i love korean food
Doenjang jjiggae (fermented soya bean paste stew), side dishes (ban chan) en kommetjes rijst
Gamja tang 감자탕
Gamja tang 감자탕: Pittige soep met varkenspoten en groente

Kantine op de uni
In de middag eet ik lunch bij de cafetaria op de uni. Daar krijg ik een lekkere maaltijd voor een goedkope prijs, ongeveer €1,50 – €2,00. Je krijgt dan rijst of noodles met een gerecht, soep en sidedishes. Onze universiteit, Hankuk University of Foreign Studies staat bekend om het goedkope en lekkere eten. Zelfs andere studenten van andere universiteiten komen bij ons lunchen, waardoor het mega druk is rond etenstijd.

Quote van vandaag: “Life is too short to eat bad food”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *