Recept: Havermout banaan koekjes met walnoten

havermout banaan koekjes

Ik heb een heerlijk en makkelijk recept voor het maken van havermout banaan koekjes voor jullie. Hmm, een lekkere snack voor onderweg of thuis. Ik ben er verslaafd aan!

Ik deel normaal gesproken geen recepten op mijn blog, maar ik vind deze koekjes zo lekker dat ik ze wel moest delen. haha

Heerlijk crunchy van buiten en in het midden is ie nog lekker zacht. Hij is lekker zoet door de banaan (en suikers), dus eventueel kan je het ook zonder banaan doen. Dit recept is geïnspireerd op het recept van Laura’s Bakery op www.laurasbakery.nl

havermout banaan koekjes

Ingrediënten havermout banaan koekjes

  • voor 24 stuks
  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 200 gram bloem
  • 140 gram havermout
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Snijd de boter in kleine stukjes. Meng de boter samen met de twee soorten suikers tot één geheel.

Snijd de banaan in stukjes en prak het met een vork tot een zacht mengsel. Voeg het ei en het bananenmengsel toe aan het mengsel. Mix dit tot een geheel.

Dan voeg je de rest toe: bloem, havermout, bakpoeder, walnoten en zout. Dit mix je tot een mooi mengsel. Het deeg is wel wat plakkerig, maar dat geeft niet – dat hoort zo.

Maak van het deeg balletjes en leg deze op je bakplaat met bakpapier. Als het kneden moeilijk gaat dan kan je ook gebruik maken van een ijsscheplepel. Dan zijn de koekjes allemaal in het zelfde formaat en plakt het niet zo aan je vingers.

Bak de havermout banaan koeken in 15 minuten op 190 graden in de oven.

Laat de koekjes even afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot of koekentrommel.

Eetsmakelijk 🙂

 

Plaats een reactie

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.