About me

yukieblog

Homemade content

Mijn naam is Yukwan, maar eigenlijk noemt iedereen mij Yukie dus daarom heet mijn blog “Yukieblog”. Ik hou van humor en dat wil ik graag met jullie delen. Via deze blog wil ik mijn verhalen, meningen en interesses kwijt. Ik blog over onderwerpen met een grappige Yukie twist ;). Naast mijn “normale” blogs vind ik het leuk om mensen te interviewen die mij inspireren. Daarom zijn er af en toe interessante interviews op mijn blog te vinden. Om mijn blog visueel sterker te maken, kan je ook mijn vlogs bekijken.

Chinees Cultuur

Mijn ouders zijn vanuit Hong Kong verhuisd naar Nederland. Van jongs af aan heb ik veel meegekregen van de Chinese cultuur, want ik ben opgevoed met de Chinese taal (Cantonees), het Chinees eten, het boeddhisme en de Chinese horeca. Omdat ik iets wil doen voor de Chinese (Aziatische) cultuur in Nederland, schrijf ik elke editie voor de Asian News Krant. Dat is een krant voor Aziatische jongeren in de Benelux met 52.000 exemplaren. Ik heb daar mijn eigen column onder dezelfde naam als mijn blog: “Yukieblog”. 

Hobby’s

Ik heb interesse in veel dingen dus daarom ben ik ook een blog begonnen zodat ik over alles kan schrijven waar ik van houd. Voornamelijk hou ik mij bezig met eten en drinken en dit zijn dan ook mijn twee grootste hobby’s.

– Wine Geek: Al vanaf jongs af aan had ik interesse in wijn gekregen dat komt deels door mijn familie. Ik raakte geïnspireerd door hoe mijn vader of mijn broer over wijn praatte. Wat ik nog kon herinneren is dat mijn vader vroeger zei toen ik 10 jaar was: “In deze wijn zitten er wel zeker 5 verschillende soorten druiven in”. Ik dacht: “Hoe dan?”. Op dat moment was ik nieuwsgierig geworden naar wijn. Toen ik wat ouder werd, ging ik werken in het restaurant van mijn familie en daar heb ik veel met wijn gewerkt – wat ik natuurlijk leuk vond. Nu heb ik al twee wijncursussen: SDEN 2 en SDEN 3 gedaan. Ik hoop ooit vinoloog te worden dat is een van mijn dromen :).

  • – Foodie: Een grote hobby van mij is eten. Ik kan de hele dag door eten. Soms prop ik mijzelf zo vol dat ik misselijk ben, niet goed – maarja dat is what foodies do.. Op mijn blog zie je ook restaurants die ik aanbeveel aan jullie, onder het kopje “horecatips”.