Yeahhh, tweede prijs voor ons team “Elle Eten Kookclub van het jaar”

Waaaw, ik heb voor het eerst meegedaan aan de kookwedstrijd “Kookclub van het jaar van Elle Eten” met mijn Kookclub vriendinnen, Tanja en Betty. Het was net zoals MasterChef, we gingen rennen voor de tijd, mislukte ingrediënten en vakkundige juryleden die onze gerechten gingen proeven.

Hoe begon het?

Met gezonde zenuwen en een goed voorbereid menu gingen we zondagochtend verzamelen bij de Kookfabriek. Bij binnenkomst viel ons gelijk op dat de andere teams veel groter waren dan ons team bestaande van 3 leden. Wij lieten ons gelukkig niet intimideren door de andere 9 kookclubs, want die kwamen met ze 7-en of 10-en in hun koksuniformen + 20 jaar ervaring in hun kookclubje.

Racen naar de Makro

Eerst moesten we inkopen doen bij de groothandel Makro met een budget van €100,00. Toen het startsein afging, ging ik gelijk rennen naar de Makro. Yes, ik was natuurlijk super enthousiast en ik kwam als eerste aan. Mijn ander teamgenoot, Tanja, had gelukkig goed voorbereid. Ze had namelijk een boodschappenlijstje gemaakt met de ingrediënten die we nodig hadden en bij welke gangpad we het konden vinden.

Ons drie-gangenmenu

We hadden een tijdsbestek van 2,5uur waar we op tijd ons eerste, tweede en laatste gang moesten uitserveren. Ons menu was geïnspireerd op de Vietnamese keuken. We moesten per gang twee gerechten maken, eentje voor de jury en eentje voor de fotograaf.

Het voorgerecht was “Banh Khot”, hartige Vietnamese poffertjes gemaakt van kokosnootmelk, rijstmeel en maismeel met garnalen, bosui en gedroogde garnalen. Het werd geserveerd met huisgemaakte vissaus (Nuoc Mam) op een slabaadje, munt, koriander en komkommer.

Banh Khot: Vietnamese hartige poffertjes

Vietnamese rode curry met gefrituurde vis

Ons hoofdgerecht was pittige Vietnamese rode curry met gefrituurde vis, haricot verts, paprika, wortel en pandan rijst.

Chocolade ganache taartje

Als dessert hadden wij het volgende gemaakt: pure chocolade ganache taartje met een Bastogne koekjesbodem, zeezout karamel en huisgemaakte frambozen, banaan en basilicum ijssobert. We moesten alleen bij het dessert chocolade van Godiva verwerken.

Ons super team 🙂 

De rolverdeling in ons team was dat Tanja, de chef was, Betty en ik waren de souschef. Betty was super goed in het snijden van onze groentes, Tanja had een leidende rol tijdens de wedstrijd en ze maakte de moeilijkste dingen zoals de gefrituurde vis met pittige curry en ik? Ik was verantwoordelijk voor het dessert, het chocolade ganache taartje.

Wij, 3 kip zonder koppen, hebben toch een heerlijk drie-gangenmenu geserveerd, waar de juryleden erg van hadden genoten??. Ondanks dat wij het thuis hadden geoefend, ging het Live niet echt perfect.

Runner Up prijs: Godiva Chocola en sabatier messenset

Tot onze grote verbazing hebben wij de “Runner Up” prijs gewonnen! We kwamen twee keer in de top 3 voor ons voorgerecht en hoofdgerecht. Jurylid Peter Lute zei over ons Vietnamese poffertjes dat hij het elke zondagmiddag kon eten. Als wij ons gerechten mooi hadden opgemaakt dan hadden we waarschijnlijk de eerste prijs zeiden de juryleden. Jammer, volgende keer beter! Ik ben trots op ons Umami Allstars team en ik heb nu voor een jaar lang voldoende Godiva chocolade thuis + een fijn scherpe messenset ????‍??. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *