CHALLENGE: Stoppen met alcohol

yukieblog no more alcohol

“Ik ben gestopt met alcohol” zei ik tegen mijn vrienden toen ik uitging. Toen ik die vijf woorden uitsprak, keken mijn vrienden mij aan en zeiden: “What the f*ck?”. Het leek wel alsof ik zei dat ik zwanger was, want ze waren zo in schok. Ze zeiden: “Dit is zeker een grapje”. Ik zei: “Nee, ik wil gewoon vanavond geen alcohol meer drinken.” Mijn zuipvriendin zei gelijk: “You are so boring”. 

In het begin van de avond voelde ik mij beledigd. Hoezo ben ik opeens saai als ik niet meer drink? Ik ben toch gewoon dezelfde persoon. Het maakt niet uit wat ze ervan vonden, want ik was voorbereid om niet te gaan drinken die avond. Dus ik probeerde het uit. Iedereen nam een drankje, maar ik hoefde dus nog even niks. Mijn vrienden lokten mij gelijk uit. “Neem nou een slokje van mij. Je mag van mij.”

Waarom was het zo moeilijk? Ik ben gewend om alcohol te gaan drinken als ik uitga. Dat is normaal voor mij. Ook al mijn vrienden waar ik mee uitga drinken veel. Natuurlijk als je de bob bent dan hoef je niet te drinken. Dan is er geen “pressure”, maar ik was niet de bob voor de avond. Ik voelde op een gegeven moment alsof ik er niet bij hoorde. Iedereen was dronken geworden en ik niet, maar het maakte mij niet uit. Ik deed gewoon mee met de rest. Ik rook ook gelijk aan iedereen dat ze naar alcohol stonken. Dat vond ik wel erg vies.

Wat ik echt top vond aan die avond was dat ik veel geld heb bespaard. Mijn portemonnee was gewoon nog vol. Normaal gesproken weet ik niet meer eens waar het geld naar toe is gegaan. Naast dat ik geld heb bespaard, heb ik geen kater gehad. HOE FIJN! No hangover. Ik stond gewoon lekker fris en fruitig op. Ook ben ik blij dat ik niks “geks” heb gedaan. Als ik heb gedronken dan vergeet ik nog weleens wat ik heb gedaan. Daar had ik dus geen last van. Dus eigenlijk valt het wel mee, een avondje niet drinken. Ik moet het vaker doen heb ik besloten. Maar het is gewoon de schuld van de maatschappij dat je moet drinken om los te gaan. Er wordt altijd gezegd dat het leuker is als je veel drinkt onder jongeren. Maar is dat wel echt zo? Ik betwijfel het.

Quote van vandaag: “I’ve been drinking. Watermelon”

Reacties

 1. Beantwoorden

  Wat ben ik blij dat je daarover schrijft! Inderdaad.. Alcohol drinken staan bijna gelijk aan frisdrank, weinig zeggen dat het ok is om niet te drinken.. Heel frustrerend en beledigend eigenlijk.
  Sterk van je dat je niet bezweek!

  1. Beantwoorden

   Bedankt voor je comment. Het is tevens beter voor je lifestyle. Ik ga het denk ik vaker doen

   x
   Yukie

 2. Beantwoorden

  Goed van je, ga zo door!

  1. Beantwoorden

   Thanks! Ik heb je blog post over alcohol gelezen. Heel inspirerend

 3. Beantwoorden

  ik snap hoe je je voelt, veel mensen kijken mij ook raar aan als ik zeg wat ik water of thee wil drinken, niet met als reden om gezond te zijn maar gewoon omdat ik echt geen frisdrank lust, ik vind het gewoon niet lekker maar drink het wel zo een 3 keer in een jaar x)

  1. Beantwoorden

   Haha, ja precies! Ik drink nu ook alleen water of thee. Koffie, alcohol en fris gaat er nu even niet in.

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: