Authentiek Japanse keuken bij Akitsu Amsterdam

Akitsu Japans restaurant amsterdam

Een van mijn favoriete plekken voor Japans eten in Amsterdam is restaurant Akitsu. Een all-you-can-eat sushi restaurant kan hier niet tegenop, want hier zijn de sushi, sashimi en grill-gerechten voortreffelijk. Er hangt een knusse en gezellige sfeer van een Japans eethuis. Echt precies hoe een Japans restaurant moet zijn. Samen met mijn familie hebben wij heerlijk genoten van de kleine traditionele hapjes.

Als voorgerecht hadden wij de salade van avocado, rucola melange en viskuit. De saus die daarbij bijkwam was heerlijk van smaak, lekker fris met een vleugje van mayonaise. Naast dit hadden wij sashimi van zalm en toro (fat tuna) gegeten. De zalm sashimi was lekker zacht en de toro was helaas niet vet genoeg waardoor de textuur wegvalt. Maar de sushi roll maakte alles goed, een tempura roll met daarin ebi tempura (tempura van garnaal) en avocado. Ik was verbaasd over de combinatie van zachte avocado en krokante ebi, want dit maakte het gerecht superlekker.

Avocado salade
Avocado salade

 

Zalm Sashimi & Toro Sashimi
Zalm Sashimi & Toro Sashimi

 

Ebi Tempura Roll
Ebi Tempura Roll

 

Als tussengerecht hadden wij de sanma shioyaki, sanma is een kleine vis die verwant is aan de makreel vis. Deze werd op de grill klaargemaakt met speciale zout. Ook hadden wij nog agedashi tofu (gebakken tofu met dashi saus) en angus beef met teriyaki saus besteld. Heerlijk mals was de angus beef en de teriyaki saus paste ook goed bij de zachte Japanse witte rijst.

Agedashi Tofu
Agedashi Tofu

 

Angus Beef Teriyaki
Angus Beef Teriyaki

 

Bij het hoofdgerecht hadden wij Japanse besteld. De udon noodle soep was gemaakt van een lichte soja bouillon met daarbovenop fijngesneden bosui en zeewier. De udon is gemaakt van tarwe, iets dikker dan de normale noodle en een klein beetje taai. De ramen noodle soup was voor mijn vriend met tonkotsu (varkensbouillon) als soepbasis. Deze was rijk van smaak en kwam daarbij met verschillende toppings, zoals een visschijfje, zeewier en fijngesneden bosui. De ramen noodle is gemaakt van boekweitmeel, en is iets dunner en langer dan udon noodle. Voor mijn neefje van 2 jaar was er gewokte udon noodle besteld. Die was lichtgewokt met sojasaus en katsuobushi (gedroogde tonijnvlokken) als topping. Die smaakte voor hem erg goed en hij likte zijn vingers er van af.

Udon noodle soup
Udon noodle soup

 

Ramen noodle
Ramen noodle

 

Udon Noodle
Udon Noodle

 

Om het diner af te sluiten kon er nog wel een toetje in. Het dessert werd mooi klaargemaakt met een bolletje van zwarte sesam-ijs, een bolletje van groene thee-ijs, mochi’s (Japanse rijstcakedeeg met ijs) en rode-bonensaus. De lauwwarme rode-bonensaus in combinatie met het ijs smaakte verrukkelijk.

 

Japans dessert
Japans dessert
Eigenaar en Chef, Mr. Chow en ik
Eigenaar en Chef, Mr. Chow en ik

Wat ben ik toch dol op dit restaurant. De bediening is keurig en de sushi en sashimi worden vers klaargemaakt door de sushi-chef aan de sushibar. Wat betreft de wijn, er is genoeg keus uit de wijnkaart en zij hebben ook verschillende soorten speciale sake’s uit Japan.

Restaurant Akitsu
Rozengracht 228
1016 SZ Amsterdam
www.akitsuamsterdam.nl

Reacties

  1. Beantwoorden

    Bedankt voor de aanbeveling ! Ik zal deze onthouden voor wanneer ik weer eens in Amsterdam ben.

  2. Beantwoorden

    Ziet er echt heerlijk uit, wrs zal ik het ook uitproberen in de vakantie als ik in Amsterdam ben 🙂

Plaats een reactie

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.