Yukievlog #7 Top 10 things do in Thailand

yukieblog.nl rooftopbar in thailand

Tijdens mijn exchange in Seoul ben ik samen met een vriendin naar Thailand gegaan. We hebben van alles gedaan in een week tijd, onder andere deze 3 steden bezocht: Bangkok, Ayutthaya en Hua Hin. Het was fantastisch om Thailand te ontdekken, daarom heb ik een leuke vlog gemaakt van “top 10 things do in Thailand”.

  1. Take the boot to the palace 

Op onze eerste dag hadden wij een long tail boat genomen en die bracht ons supersnel naar het paleis. Het was super eng in die boot, omdat hij heel hard ging en iedereen moest zich aan een doek vasthouden zodat je niet uit de boot viel.

Tip: Let op! De tempels en het paleis zijn heilig in Thailand dus je moet je goed bedekken.

Longtail boat
De gevaarlijke longtail boat
The grand palace in Bangkok samen met Julia
The grand palace in Bangkok samen met Julia
  1. Eat mango in Thailand

Mijn eerste hap uit deze verrukkelijke mango leek wel net of ik de hemel proefde. Ik had vers fruit zo gemist, omdat ik in Korea amper fruit kon vinden. Thaise mango staat bekend om zijn zoete mangosmaak. Je kan vers tropisch fruit overal op straat halen. Ze zijn verpakt in plastic tasjes die je makkelijk op straat kan eten met een prikker. Voor maar € 0,50 heb je al die lekkere mango.

Tip: Probeer dit: “sticky rice en mango” dat is kleefrijst gecombineerd met zoete mango. We aten het bijna elke dag als toetje, omdat het super lekker was.

Thaise Mango
Thaise Mango
Sticky rice & Mango
Sticky rice & Mango
  1. Take the tuk-tuk

Rondscheuren door de chaotische straten van Thailand dat moet natuurlijk in een tuk-tuk worden gedaan. Je zit niet comfortabel vergeleken met een taxi en het is ook niet goedkoper dan de taxi. Er zijn geen ramen dus alle vieze uitlaatgassen komen op je af, maar het was interessant om in een tuk-tuk te zitten, want zo kan je van alles zien van de stad. Echt een waanzinnige beleving!

Tip: De prijs moet je van tevoren duidelijk afspreken met de chauffeur.

Tuk Tuk in Bangkok
Tuk-Tuk in Bangkok
  1. Eat Thai street food

Typisch Thais eten is de street food die je natuurlijk overal op straat kan vinden. Het ziet er heel simpel uit: een mini keukentje, plastic krukjes en opklaptafels. Over de hygiëne daar valt over te twijfelen, omdat het een open keuken is waardoor alle uitlaatgassen met het eten wordt samen gekookt. Erg handig was dat wij een Thaise lokale vriend hebben die voor ons eten bestelde. Typisch Thaise gerechten werden voorgeschoteld, onder andere Pad Thai en Tom Yum Gong. Super lekker en pittig!

Tip: Thais eten is ongelofelijk pittig, dus daar moet je voor oppassen als je niet tegen pittig eten kan.

Thai Streetfood op de stoep
Thai Streetfood kraampje
Pad Thai: glas noodles met ei, taugé, garnalen
Pad Thai: glas noodles met ei, taugé, garnalen
  1. Have drinks at a rooftop bar

Een bijzondere ervaring was de rooftop bar zeker. Wij hebben heerlijk genoten van een aantal cocktails op de 49e verdieping bij Octave Rooftop Lounge & Bar. Spectaculaire uitzicht (360-graden) over Bangkok, live DJ muziek en comfortabele lounge stoelen dat is wat je kan verwachten op zo’n avond. Naast deze rooftop bar zijn er in Bangkok talloze rooftop bars waar je een drankje kan nuttigen.

Tip: Ga doordeweeks naar een rooftop bar dan is het minder druk.

Octave Rooftop bar and lounge
Octave Rooftop lounge & bar
rooftopbar
The view was amazing!
  1. Take the train with locals

Het treinritje naar Ayutthaya was spotgoedkoop (€0,40 voor 3uurtjes reizen!). Helaas, wij hadden geen airco dus wij zaten kapot te zweten in de trein. Voor de volgende keer zal ik eerste klas nemen daar heb je wel airco en dat zal niet veel duurder zijn. Wat ik vooral leuk vond aan die treinreis was dat je met echte locals samen zat. Zij hielpen ons bijvoorbeeld door te vertellen wanneer we moesten uitstappen, want de halte werd niet omgeroepen in de trein. Omdat ik bekend sta dat ik met iedereen praat, heb ik met de Thaise treinreizigers natuurlijk ff een praatje gemaakt. Wat verbazingwekkend was dat ouderen goed Engels konden.

Trein naar Ayutthaya
Onderweg met de trein naar Ayutthaya
Een man loopt op het spoor
Gespot! Een man loopt op het spoor
Tempel in Ayutthaya
Tempel in Ayutthaya
  1. Rent a bike

Inmiddels waren we aangekomen bij Ayutthaya, de stad van de historische ruïnes en tempels. De beste manier om deze stad te ontdekken is op de fiets. Je moet wel goed oppassen, want er zijn namelijk geen fietspaden en Thailand staat bekend om zijn vele verkeersongelukken. Die fiets was ook spotgoedkoop, voor een hele dag was je €1,50 kwijt en die kon je makkelijk huren bij je hotel/hostel.

Tip: Zoek alvast online een fietsroute op. Neem een map mee en stap op de fiets.

Fietsen in Ayutthaya
Fietsen in Ayutthaya
  1. Enjoy the beach

Als je in Thailand bent, dan moet je wel even ontspannen aan het strand. Hua Hin was voor ons de beste optie, omdat het vlakbij Bangkok ligt. Op het strand was het rustig, omdat het laagseizoen was waardoor wij alle ruimte hadden. In Hua Hin zijn er ook andere bezienswaardigheden zoals de Cicada Night market, Hua Hin Vineyard en Monkey Mountain.

Tip: Neem een hotel/hostel met zwembad dat aan het strand ligt. Een zwembad is zeker aan te raden, omdat je niet kan afkoelen in de zee want het zeewater was gewoon warm.

Hua Hin Beach
Hua Hin Beach
  1. Take a Thai massage

OMG, wat mis ik die Thaise massages. Dat was zo heeeeeeeerlijkkkkkkk. Op een gegeven moment gingen wij vaak een massage doen, omdat het zo verslavend was. Voor 300 Baht (€8,00) werd je voor een uur lang lekker gemasseerd. Na een lang dagje lopen, waren wij moe en zo’n massage knapte ons echt op.

  1. Visit a vineyard

Tot mijn verbazing is er in Hua Hin een wijngaard. Niet heel bijzonder was de wijngaard vergeleken met de Italiaanse of Franse, maar het was toch de moeite waard want het uitzicht was waanzinnig! Voor ongeveer €10 kon je een lekkere lunch nuttigen bij de heuvels van de wijngaard (Hua Hin Hills Vineyard).

Tip: Ga mee met de gratis safari tour en neem de shuttle service in de stad.

Hua Hin Vineyard
Hua Hin Vineyard
Selfie tijdens de wandeling door de wijngaard
Selfie in de wijngaard

Quote van vandaag: “I want to go back to Thailand”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *