Interview met Bernard Tesink, eigenaar van de nieuwe wijnwinkel “Grandi Vini”

yukieblog.nl

Succesvol ondernemen leer ik van de mensen om mij heen. Eén van mijn grootste inspiratiebronnen is Bernard Tesink. Hij inspireert mij al sinds ik klein was. Waarom? Zijn passie voor wijn en gastvrijheid. Naast zijn Michelinsterrestaurant “De Burgemeester” in Linschoten, heeft hij sinds kort zijn eigen wijn- en delicatessenwinkel geopend, genaamd “Grandi Vini” in Oudewater. Daar wilde ik natuurlijk meer over weten.

Hoe is jouw passie voor wijn ontstaan?
“25 jaar geleden werkte in de Arendshoeve in Bergambacht. Op een gegeven moment was de sommelier vertrokken en werd aan mij gevraagd om de wijn te verkopen, maar ik had toen helemaal geen verstand van wijn. Wij verkochten toen Italiaanse wijn, dus ik eiste een wijncursus en een reis naar Italië om daar de wijnproducenten te ontmoeten. Uiteindelijk was het mij gelukt om naar Italië te gaan en daar leerde ik vrij snel wijnproducenten kennen bij Vinitaly, de grote wijnbeurs in Verona. Daar heb ik veel van wijn geleerd en de wijnproducenten zijn nog steeds mijn vrienden. Zodoende heb ik wijnen geïmporteerd voor Arendshoeve zoals de Barbera’s, waardoor mijn passie voor wijn is ontstaan.”

Grandi Vini


Hoe is Grandi Vini tot stand gekomen?
“21 jaar geleden ben ik mijn eigen restaurant, De Burgemeester, in Linschoten begonnen. Vanzelfsprekend kwamen de Italiaanse wijnen op de kaart. Langzamerhand werd mijn passie voor wijn uitgegroeid en werd het binnen mijn netwerk snel bekend. De collega’s van “Jeunes Restaurateurs d’Europe” (vereniging voor jonge restaurateurs) vroegen aan mij waar ik de wijn vandaan haalde. Dat was natuurlijk bij mij. Ik verkochte wijn aan meerdere restaurateurs, gasten en vrienden, want veel mensen hadden interesse er in. Het was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby die uitgegroeid is tot de groot wijnhandel “Grandi Vini”.”

Interview met Bernard Tesink in de proefkamer
Interview met Bernard Tesink in de proefkamer


Waarom heeft u uiteindelijk van “Grandi Vini” een winkel van gemaakt?
“Ik huurde een pand bij mijn broer voor de wijnen van “Grandi Vini”. Hij had zijn pand weer nodig, dus moesten wij er uit. Hij zei dat ik bij één van zijn andere panden moest kijken in Oudewater voor een wijnwinkel. In eerste instantie had ik helemaal geen zin in een winkel, maar toen ik dit pand zag, was ik meteen verkocht.”

Grandi Vini
Grandi Vini


Wat is het assortiment in de winkel?
“Er zijn ongeveer 500 soorten wijnen in de winkel. Natuurlijk veel Italiaanse wijnen, maar ook Duitse, Spaanse, Franse en een beetje uit de Nieuwe Wereld. “Grandi Vini” onderscheidt zich van de meeste wijnwinkels door minder Franse wijnen te verkopen, want dat hebben de meeste wijnwinkels in hun assortiment. Naast onze grote wijnen hebben wij ook wijnen van € 5,- tot € 15,-. Dus voor ieder wat wils.”

yukieblog

Tot slot, waarom opent u geen tweede restaurant?
“Liever een tweede winkel! Nee, een tweede restaurant in ons segment is moeilijk in deze tijd. Mijn passie voor wijn is groot en die kan ik niet zo makkelijk vervullen in het restaurant. De gasten in ons restaurant kiezen steeds minder voor een fles wijn van de wijnkaart maar liever een wijnarrangement. Een sommelier is dus eigenlijk niet meer nodig.”

Wat was mijn indruk van Grandi Vini?
Toen ik binnenkwam viel mij op dat het stijlvol en modern was ingericht. Een indrukwekkende eyecatcher was de beloopbare glasplaat in de vloer, waardoor je de bijzondere wijnkelder kon bewonderen. Tijdens mijn bezoek had Bernard speciaal voor ons een wijnproeverij georganiseerd in de proefkamer. Wat het nog interessanter maakte, was dat de productmanager van het wijnhuis “Domaine du Tariquet” uit het gebied Côtes de Gascogne (Frankrijk) een aantal wijnen presenteerde. Naast dit hadden wij ook hapjes geproefd, de verse buffalo mozarella en foie gras, waren erg lekker. Kortom, neem een keer een kijkje bij “Grandi Vini”, want het is voor elke wijnliefhebber een must-see.

yukieblog
Wine tasting

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Een glazenplaat midden in de winkel

Wie is Bernard Tesink?
Sinds 1994 is Bernard Tesink, eigenaar van het restaurant “De Burgemeester” in Linschoten. Vijf jaar geleden was de Burgemeester bekroond met een Michelin ster en al acht jaren op rij één van de beste wijnrestaurants van Nederland. Vorig jaar heeft Bernard zijn SVH Meestergastheer behaald. Een Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

Grandi Vini
IJsselvere 23 in Oudewater
www.grandivini.nl

Reacties

  1. Beantwoorden

    Goed blog en leuk om te lezen hoe iemand succesvol kan zijn

    1. Beantwoorden

      Bedankt voor je comment! Jazeker, ik kan van hem veel leren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *