Horecatip: Visrestaurant Visaandeschelde in Amsterdam 

Visaandeschelde Amsterdam

Afgelopen weekend heb ik heerlijk genoten van vis bij Restaurant Visaandeschelde. Elke keer als ik langs Visaandeschelde reed, dan was ik altijd zo benieuwd hoe het daar was. Nu heb ik eindelijk een keertje geprobeerd en ik moet je zeggen: het was verrukkelijk! Daarom wordt Visaandeschelde toegevoegd aan mijn lijstje van horecatips. 

Zalige amuses bij Visaandeschelde

We werden vriendelijk ontvangen bij binnenkomst en onze jassen werden keurig opgehangen. De amuses kwamen op tafel en de toon werd gelijk gezet: krokante kroepoek van zeewier en luchtige bouillabaisse met een krokantje. Na deze amuses kwamen nog twee amuses op tafel, een bilini met rode biet, fetakaas en haringkuit, en een knolselderij soep met Hollandse garnaaltjes. Heerlijke smaakoppeppers, vooral de soep die vond ik het lekkerst. Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Amuse: Bilini Rode biet & Knolselderij soep

 

Een kijkje in de menukaart gaf gelijk de indruk dat er genoeg keus was. Er staan klassieke gerechten van hun op de kaart, welke al al 17 jaar op de kaart staan. Denk aan de bouillabaisse, fruit des mer en kreeft. Ook de klassieke gerechten met een moderne twist staan op de kaart, zoals vis met een vleugje Asian touche. 

Culinaire gerechten

Mijn tafelgenoot heeft gekozen voor het viergangen Chef’s menu. Ik heb gekozen voor twee losse gerechten. Ik had als voorgerecht de salade Visaandeschelde met kreeft, romige eendenlever, truffel en balsamico. Deze was echt hemels. De combinaties van smaken waren on point en ze deden zeker niet zuinig met de kreeft en eendenlever. Mijn tafelgenoot kreeg de tonijn met enoki champignons en parels van soja. Deze was ook lekker, maar overtrof helaas niet de salade. 

 Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Salade Visaandeschelde: Eendenlever, kreeft, balsamico en truffel

 

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Tonijn, enoki champignon en parels van soja

Als tussengerecht kwam er op tafel de polpo octopus met patatas brava, beurre blanc, saus van rouile en venkel. Voor mij was er net iets te veel saus op het bord, waardoor de smaak van de octopus wegviel. 

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog Polpo octopus, patatas bravas en rouille

 

Daar op volgde het hoofdgerecht: de snoekbaars met jelly van scheermesje, rode biet en truffelaardappel. Deze snoekbaars was perfect op de huidgebakken. De jelly vond ik iets minder, want deze had niet echt smaak en voegde voor mij niks er aan toe. Mijn tafelgenoot had de kabeljauw met bospaddenstoelenrisotto, wilde spinazie en kruimels van eekhoorntjesbrood. De vis was natuurlijk weer top gebakken. Over de eekhoorntjesbrood daar had ik mijn twijfels over, want ik vond dit niet zo goed passen bij het gerecht. 

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Snoekbaars, rode biet & scheermes jelly

 

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog Kabeljauw, bospaddenstoel risotto & wilde spinazie 

Restaurant Visaandeschelde Amsterdam Yukieblog

Mango, bavarois & vanillehaar

Het dessert was gemaakt van mango sorbet, bavarois, speculaas en vanillehaar. Yummy! Een perfecte afsluiter van de avond. Lekker fris en licht. Vooral dat vanillehaar smaakte naar meer. 

Visaandeschelde Amsterdam

 

Topservice
Wat het irritantste is aan Amsterdam, is het vinden van een parkeerplek. Daarom biedt Visaandeschelde de mogelijkheid om je auto te parkeren door het gebruiken van hun valet parking (€ 17,50 per auto). Ideaal. 

 

Visaandeschelde
http://www.visaandeschelde.nl/
Scheldeplein 4, 1078 GR Amsterdam
020 675 1583

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *