Travel tip: mijn mini vakantie in Bellagio – Como

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Ik heb super genoten van de plek Bellagio in het Como meer. Het pittoreske dorpje Bellagio is zeker een aanrader als je een dagje weg wil van Milaan. Voor de volgende keer ga ik een paar dagen daar overnachten, want 1 dagje Bellagio was voor mij niet genoeg.

Picture perfect

Bellagio is zonder twijfel één van de meest pittoreske dorpjes van het Como meer. Bellagio staat onder meer bekend om de beste plek in het Como meer, want het zit precies in de “Y” vorm van het meer. Daarnaast staat het romantische dorpje ook bekend omdat celebrities zoals George Clooney, Richard Branson en Donatella Versace een huis hebben, maar daarvoor kwam ik niet. Ik kwam voor het uitzicht, en man man man – wat was dat top!

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Bellagio in een notendop

Je kan in Bellagio rondwandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast is het leuk om langs de promenade te lopen en de smalle steegjes. Verder heb je restaurantjes die perfect uitzicht bieden over het meer. Wij hebben onze lunch genuttigd bij het restaurant Florence. Een echte aanrader met fenomenaal uitzicht en het eten was lekker.

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Praktische informatie

Hoe ga je naar Como vanuit Milaan?

Je kan de trein pakken vanuit Milaan centraal station. Er zijn treinen die iets langer dan een uur over doen maar dan moet je wel overstappen. Dat raad ik je zeker niet aan om over te stappen, want de overstaptijd was veeeeeel te kort. We hadden de trein ook net op het nippertje gehaald. We kwamen later pas achter dat er ook treinen gingen die 45 minuten over doen. Dus tip: check eerst even de tijden online zodat je chill in de trein zit.

Hoe ga je vanuit Como naar Bellagio?

Ik raad je zeker aan om met de public ferry boot te gaan naar Bellagio, want dan heb je prachtig uitzicht over de verschillende dorpjes in het Como meer. Je hebt dan twee opties de snelle boot, die duurde ongeveer 1,5uur en de langzame boot die duurde ongeveer 2uur. Als je de langzame boot neemt dan heb je wel de optie om gebruik te maken van het restaurant op de boot. Wij namen de snelle boot, omdat we niet zoveel tijd hadden, maar het uitzicht was fenomenaal tijdens de bootreis.

Oja, als je naar Como wil dan moet eruit bij Como S. Giovanni. Let op, op het station zitten nu bomvol migranten die naar Zwitserland willen. Het was wel ff schrikken toen ik al die migranten zag in tentjes. Hopelijk wordt dit probleem zo snel mogelijk opgelost, want ik vond het best zielig voor mensen.

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Mijn mini vakantie in Como meer en Bellagio Yukieblog

Reacties

  1. Beantwoorden

    Ziet er echt heel mooi uit! Ik ben zelf nog nooit naar Italië geweest, wel naar de helft van de rest van de wereld maar ik wil dit zeker nog wel eens doen 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *