Travel tip: Met de Vespa door Rome

Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci

Rome, een stad waar je verliefd op kan worden. Je kijkt je ogen uit, want waar je ook bent je ziet veel van de Romeinse geschiedenis. Neem geen “Hop on Hop off bus” maar huur een Vespa scooter en ontdek alle leuke plekken in stijl. Ik geef je mijn tips als je een Vespa scooter wil huren in Rome.

In samenwerking met Bici & Baci mochten wij een Vespa lenen tijdens ons verblijf in Rome. We hebben in totaal drie dagen gereden op de Vespa. Op onze eerste dag gingen wij in de ochtend de scooter ophalen. Echt super tof, ik mocht er gewoon één uitkiezen. Natuurlijk wou ik de rode, want ik dacht die past perfect bij het Italiaans plaatje.

Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci

 Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci

Ons eerste ritje

Na grondig uitleg door één van Bici & Baci medewerkers over hoe de scooter werkte en de regels van het verkeer in Rome, maakte wij ons eerste ritje naar het Colosseum, Pallentino en Forum Romanum. Spannend! Dat was gelukkig goed gegaan en wij parkeerden de scooter ergens in de buurt van het Colosseum. In Rome zijn er veel parkeerplekken voor scooters en het is gratis. Super chill! Ook moesten we een helm op, dat is namelijk verplicht in Rome. Jammer, dat je haar zo plat werd, maar voor de veiligheid deed ik alles.

Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci

Proef de Romeinse sferen

Chris reed overigens de hele tijd op de scooter, want ik durfde niet, haha.. mietje hé. Echt knap van hem, want de wegen in Rome kunnen best druk zijn dus pas daar voor op! Het viel ons gelijk op dat het best moeilijk was, omdat wij allebei de weg niet goed kenden. Er zijn veel éénrichtingswegen in Rome, dus stippel je route eerst zo zorgvuldig uit met een offline map app zodat je niet de weg kwijt raakt. 

Ook kon je met de scooter gemakkelijk auto’s inhalen dus je hoefde daardoor niet in de file te staan. In Rome is alles op loopafstand te zien hoor, maar met de scooter was het vooral erg handig en snel. Op een gegeven moment kende Chris heel snel de weg en waren wij binnen een kwartier bij onze bestemming. Een voordeel is dat je niet zo veel hoef te lopen naar verre plekken, zoals de Vaticaan en de Gianicolo heuvel, waar je prachtig uitzicht heb over heel Rome.

Samen met mijn vriend hebben we een toffe ervaring gehad op onze rode Vespa. Bici & Baci, bedankt voor het lenen van de scooter! 

Met de vespa door Rome Yukieblog Bici Baci

Bici & Baci
Bij Bici & Baci kan je scooters en fietsen huren. Ook bieden ze verschillende tours aan waar je bijzondere plekken kan zien van Rome. Op drie locaties is Bici & Baci te vinden, dichtbij drie metro haltes: Spagna (Spaanse trappen), Colosseo (Colosseum) en Repubblica.
Elke dag geopend van 08:00 – 19:00
http://www.bicibaci.com

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *