Travel tip: De leukste restaurants in Rome voor Italiaans eten 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

De meeste mensen maken een to-do list van de bezienswaardigheden als ze op vakantie gaan, maar als je mij kent dan kom ik natuurlijk voor het eten. Voordat ik naar Rome ging, heb ik rondgevraagd waar de leukste Italiaanse restaurants zitten. Ook heb ik op sociale media en online reviewsites rondgesnuffeld. Ik noem het mijn “to-do-eat-list” van de leukste restaurants in Rome. Samen met Chris, mijn vriend hebben we de leukste restaurantjes bezocht in Rome. Hierbij mijn aanbevelingen van de leukste restaurants in Rome. 

Da Enzo al 29 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Pasta carbonara

OMG. Ik verlang naar de pasta carbonara van Da Enzo, want deze was zooooo lekker. De saus die gemaakt was op basis van ei, die was heel smeuiig en smaakvol. De bacon was lekker knapperig en zoutig. De combinatie van de ingrediënten was perfecto! Naast de pasta, hadden wij ook nog gebakken courgettebloem, kaasballetjes, vleesballetjes en salade. Ook namen wij nog een dessert: tiramisu en mascarpone. Alles smaakte prima en we zaten weer helemaal vol van de lunch. Ondanks dat het een klein restaurant is waardoor je wat krapper zit, heeft het wel wat leuks. Da Enzo bevindt zich in de wijk Trastevere, iets buiten het centrum. Let op: er staat altijd een rij voor de deur, voornamelijk bij het avondeten. Dus heb geduld, want het is het wachten echt waard.

Prijzen: voorgerechten: €3,00-4,00, pasta carbonara €9,00, vleesballetjes circa €12,00 en side dishes €6,00.
www.daenzoal29.com  / Via dei Vascellari, 29, Roma RM, Italië

 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Gebakken courgettebloem en kaasballetjes

 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Mascarpone en tiramisu

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Da Enzo al 29

Bekijk hier het filmpje hoe hun specialiteit “pasta carbonara” wordt klaargemaakt 

La Buca di Ripetta 

Vlakbij Piazza del Popolo bevindt zich dit romantisch restaurantje. Je vindt daar mooie gedekte tafels met kaarslichtjes en bloemen op tafel. Maar natuurlijk draait het om eten en dat was subliem. We hadden een lekkere frisse caprese salade als voorgerecht (mozzarella met tomaat). Als hoofdgerecht: de gestoofde spareribs en lams uit de oven met gebakken aardappelen in rozemarijn. De gebakken aardappeltjes vonden wij zo lekker dat we nog een portie extra bestelde, deze waren knapperig van buiten en zacht van binnen. Vergeet niet om je avond af te sluiten met een tiramisu als dessert. 

Rome Italiaans restaurants yukie blog Rome Italiaans restaurants yukie blog

la Bucca di Ripetta

Rome Italiaans restaurants yukie blog Caprese salade

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Gebakken aardappelen met rozemarijn

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Lamsvlees met gebakken aardappelen

Prijzen: voorgerechten €10,00, spareribs €14,00, lams €20,00, dessert: circa €8,00

http://www.labucadiripetta.com/ /Via di Ripetta, 36, 00186 Roma, Italië

Gioia Mia

Op onze eerste dag kwamen wij best laat aan in Rome. We hadden nog geen avondeten gegeten dus gingen wij ergens in de buurt van onze B&B wat eten. Het was verassend lekker in dit super drukke restaurant. We kregen een bruschetta met Puntarelle voorgeschoteld, gewoon van het huis. Lekker hoor. Puntarelle is een groente die ik nog nooit heb gezien, het heeft een bittere smaak en stamt af van de witloof soort. Het blijkt een traditioneel Romeins gerecht te zijn. De pasta die ik had besteld die was heerlijk, pappardelle met ham, tomaten, champignons, cognac en room. Yummyyyyyyyy. Chris had kalfsvlees rollen omwikkeld in ham en mozzarella met doperwten en champignons besteld. Zeer tevreden zaten wij in een knusse en gezellig restaurantje met Italiaanse gasten en toeristen. Wel waren de gerechten erg machtig, waardoor wij erg vol zaten van het eten. Maar niks te klagen, want het was verrukkelijk. 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Bruschetta met puntarelle

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Pappardelle met ham, tomaten, champignons, cognac en room

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Biefstuk met mozzarrela, bacon, champignons en doperwten

Prijzen: pasta €8,50, biefstuk €13,00.

http://www.ristorantegioiamia.it / Via degli Avignonesi, 34, 00187 Roma, Italië

Colline Emiliane

Eigenlijk wilde wij op ons eerste avondje hier eten, maar het zat helemaal vol en zij hadden toen geen plek meer. Gelukkig, op ons laatste avond hebben wij een plekje kunnen bemachtigen. De pasta die zij maken worden dagelijks vers gemaakt. Dat kan je zien want het wordt in een aparte keuken klaargemaakt met doorschijnend glas. We hadden als voorgerecht tagliatelle met champignons gedeeld. Je proefde echt dat de pasta vers was en dat het licht verteerbaar was. Van pasta zit je soms zo vol, maar dat was hier echt niet het geval. Chris had biefstuk met romige saus en aardappelenmouse. Die beviel hem ook erg goed. Ik had als hoofdgerecht de tagliatelle met witte truffel, zo lekker natuurlijk want het seizoen van de witte truffel is begonnen. Als toetje namen wij een gebakje: de Lemon merengue taart. Lekker fris en de merengue was precies goed gemaakt. 

Prijzen: witte truffelpasta €40,00/ andere pasta ongeveer €20,00, biefstuk €22,00 / dessert was circa €8,00

 Via degli Avignonesi, 22, 00187 Roma, Italië 

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Tagliatelle met champginons

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Biefstuk met aardappelmousse

Rome Italiaans restaurants yukie blog

Witte truffelpasta (tagliatelle)

lemon meringue

Lemon meringue taart

 

Alimentari Coronari

Tot slot, een leuk restaurantje voor de lunch is Alimentarie Coronari. Moderne inrichting met stukken parmaham, iberico en prosciutto die voor de deur hangen. Wij probeerden een plateau met verschillende soorten hammen en kazen. Alles werd vers voor ons gesneden. Lekker, een glaasje rode “Monmontepulciano d’abruzzo” erbij en we hebben weer genoten van onze middaglunch.  Rome Italiaans restaurants yukie blog Rome Italiaans restaurants yukie blog

Ham & kaas plateau

Prijzen: de Medium size ham-kaasplateau € 28,00, wijn: €4,00 per glas

Piazza dei Coronari, 63, 00186 Roma, Italië

Tips: 

+ In Rome vragen ze standaard of je water op tafel wil. Een fles water is niet duur circa €2,00-€3,00 heb je een grote fles van 1 liter.

+ Veel restaurants zetten standaard brood op tafel daarvoor rekenen ze ongeveer €3,00 voor.

+ Sommige restaurants rekenen ook servicekosten erbij dat bedrag varieert van €0,50 – €3,00

Reacties

  1. Beantwoorden

    Mooie tips Yukie, krijg er echt honger van de foto’s! Even pagina gebookmarked voor wanneer ik ooit naar Rome ga.

    1. Beantwoorden

      Haha, thanks! Het was ook echt lekker in Rome. <3 Italiaans eten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *