Ontmoet de oude ziel van Seoul: Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village Seoul Yukieblog

In de rubriek “Travel” geef ik je de leukste Travel tips. Ik heb een onvergetelijke tijd gehad in Korea. In 5 maanden tijd heb ik Koreaanse vrienden gemaakt, heerlijk Koreaans gegeten, bergen geklommen en cultuur gesnoven. Ik leefde in Seoul, een wereldstad waar je ondanks de drukte, de leukste plekken vind. Seoul heeft veel te bieden, zeker als je voor je eerste keer daar naar toe gaat. Ik geef je alvast de eerste tip waar je naar toe moet gaan: Bukchon Hanok Village. 

Traditionele Hanok huisjes

Bukchon Hanok Village heeft een 6 eeuwen oude geschiedenis en bevindt zich tussen de twee indrukwekkendste paleizen van de stad, Gyeongbukgung en Changdeokgung. Als je door dit dorpje loopt, dan zie je de leukste traditionele huisjes. Je waant je even in het oude historische gedeelte van Seoul.

Bukchon Hanok Village Seoul Yukieblog

Joseon Dynasty

In dit dorpje woonde de meest invloedrijkste familie van de Joseon Dynasty. De Joseon Dynasty duurde van 1392 tot 1897 en is daarom de meest lang durende dynasty uit de geschiedenis. Deze periode heeft veel invloed op het hedendaagse cultuur van Korea. Allerlei aspecten van de Joseon Dynasty komen nog terug in het dagelijkse leven, zoals het respect naar ouderen en het taalgebruik.

Bukchon Hanok Village Seoul Yukieblog Bukchon Hankok Village Seoul Yukieblog Bukchon Hankok Village Seoul Yukieblog

Toeristische trekpleister

Tegenwoordig vind je er een culturele centrum, traditionele restaurants en leuke theehuisjes. Ook wonen er nog steeds mensen in deze dorp. Het stikt hier wel van de toeristen, ondanks het eigenlijk niet voor toeristen is gemaakt. Dus sta vroeg op en ga in de ochtend daar naar toe, want zo voorkom je dat je door de menigte loopt. Ook heb je de meeste kans om mooie foto’s te maken, want trust me het is irritant als je moet wachten op je beurt om foto’s te maken.

Natuurlijke materialen

De Hanoks zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, aarde, rijstpapier en hout. Hanok’s hebben hun eigen stijl, je ziet bijvoorbeeld de glooiende daken en de houten deuren. Je kan ook een kijkje nemen in één van de huizen. Leuk om te zien hoe men vroeger leefde in zo’n hanok, ze sliepen bijvoorbeeld op dunne matrassen op de grond.

Hoe kom je daar?
Met de metro: Stop bij Anguk Station, Line 3 – exit 2. Loop dan rechtdoor en daar bevindt zich de Hanok Village.Bukchon Hanok Village Seoul Yukieblog

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *