Top 5 irritaties aan hooikoorts

Yukieblog

Oh no, de lente is begonnen. Vele mensen konden niet wachten op het mooie weer, maar voor mij hoefde het niet per se. En weet je waarom? Omdat ik fr*kinggg hooikoorts heb. Als het eenmaal mooi weer wordt in Nederland dan ben ik eraan. Toen ik jong was, kon ik bijvoorbeeld niet buitenspelen omdat ik toen hele tijd mijn neus moest snuiten of ik liep met rode traanogen. Jaja, je verwacht dit al misschien, maar dit wordt een klaagartikel. Hieronder mijn top 5 irritaties aan hooikoorts.

1. Snot!

Afgelopen zaterdag was mijn hooikoortsallergie echt begonnen. Ik ging even naar de stad voor een high tea met vriendinnen en opeens begon ik alles onder te niezen. Om de 5 minuten moest ik mijn neus snuiten, dat was echt vervelend joh.

2. Make-up weg

Hooikoorts is ook irritant, omdat mijn make-up helemaal naar de * piep * gaat.  Vooral bij mijn ogen krijg ik last, want ik krijg dan jeuk of traanogen. Ik ga dan aan mijn ogen wrijven, omdat mijn ogen aan het jeuken zijn. Jaaaahaa, ik weet dat je juist niet moet wrijven, maar op dat moment kan ik het gewoon niet laten. Mensen zeggen wel tegen mij: hou op met wrijven. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bestaan er nu ook oogdruppels, dat werkt wel voor een tijdje.

3. Moe van de medicijnen

Ik gebruik nu twee soorten medicijnen, namelijk loratadine en cetirizine. Ik weet niet welke van die twee nou echt werkt dus soms slik ik ze allebei – maar niet tegelijk hoor. Als ik eentje neem en het werkt niet, dan neem ik die andere ook in. Natuurlijk hoort dat eigenlijk niet zo, maar als het niet werkt dan moet ik wel een ander soort medicijn nemen. Wat het meest vervelende aan die medicijnen is, is dat je er erg moe van word. Ik heb ook gehoord dat er een nieuw soort neussprays op de markt is of een kuur van een paar maanden. Wat denken jullie? Hebben jullie nog tips voor de beste middel? I need help! 

  1. 4. Hele dag binnen blijven

Ik wil niet naar buiten meer. Natuurlijk hou ik van de zon en wil ik juist lekker op een terras chillen met een biertje. Alleen soms heb ik echt geen zin om alleen maar mijn neus te snuiten of jeukende ogen te hebben. Nope, ik blijf liever binnen chillen met airco! Dat werkt trouwens het beste – als de airco aanstaat, haha.

5. Tissues zijn op

Ik heb altijd tissues in mijn tas, maar wat als mijn tissues op zijn. PANIEK! Ik zoek dan de dichtstbijzijnde wc op en pak ik wat wc-papier. Mocht ik geen tissues meer vinden dan ben ik echt de pineut. Een keer moest ik het maar afgeven op mijn sjaal, gadverdammeeeeee….. Je denkt vast: “Bedankt voor de details, Yukie.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *