6 x Typische problemen die alleen vrouwen hebben

www.yukieblog.nl

Ik ben super blij dat ik een vrouw ben, omdat ik mijzelf helemaal kan optutten met mooie jurkjes. Maar sommige problemen heb ik liever niet gehad. Hieronder beschrijf ik 6 typische problemen die ik als vrouw heb. 

1. “Ben je alweer chagrijnig?”

Onee.. Het is weer die tijd van de maand: PMS en de hormonen komen er weer aan. Ik word super snel chagrijnig om de kleinste dingen en cravings naar chocolade of donuts zijn groot. Wat het ergste is dat buikpijn, rugpijn en hoofdpijn allemaal tegelijk komen. Gelukkig hebben sommige vrouwen daar geen last van. Lucky You! Maar owee.. als je net ontdekt dat er een rood vlekje op je stoel zit. “Oeps……..heb je een doekje?”

2. Mijn mascara opdoen terwijl ik nies

Heerlijk om jezelf te verwennen met mooie make up, maar soms ben ik het gewoon zat om weer het hele riedeltje te doen. Ik probeer altijd zo min mogelijk make up op te doen, want zo houd ik tijd over. Als ik geen make up op doe dan krijg ik van iedereen te horen: 

“Ben je moe? Of ben je ziek?”

Ik zeg dan:  “Uhm..nee, ik heb gewoon geen make up op.”  

Wanneer haat ik make up? Nou… Wanneer ik moet niezen en dan heb ik net mijn mascara of eyeliner op gedaan, waardoor ik op een panda lijk. Shit..weer alles opnieuw doen. De eyeliner die je net boven op je oog heb gedaan en die helemaal scheef zit. Lippenstift op mijn tand vind ik ook irritant, want dat staat echt voor schut als je met iemand zit te praten en je had dat niet door. Oeps. 

yukieblog.nl

3. “Ik heb niks om aan te trekken”

Herken jij deze quote? Eens in de zoveel tijd weet ik gewoon niet wat ik aan moet doen. Daar sta ik dan voor een volle kast met kleding, probeer ik verschillende outfits, omdat “niks” leuks staat. Alle kleding zien er te oud uit en ik kan niks combineren! Pff, dit is één van de redenen waardoor ik te laat kom voor een afspraak. #kledingcrisis  

vrouwenproblemen

4. Mijn haar is heilig 

Ik was mijn haar altijd in de ochtend zodat het voor de rest van de dag perfect uit ziet. Soms verslaap ik mij weleens en dan heb ik dikke pech, want dan ziet mijn haar er uit als een hoopje hooi. Ook zijn er nog andere irritaties, denk aan: vette haren, droge puntjes en klitten in je haar. Wat ik ook super irritant vind, is wanneer mensen vaak aan mijn haar gaan zitten. Daar gaat mijn mooie kapsel die ik net heb geföhnd of gestyled.. Don’t mess with my hair. 

5. Zeuren 

Jup, ik krijg vaak genoeg te horen: “Yukie, je zeurt weer. Hou op.” Waarom? Ik zeg gewoon namelijk wat ik denk dat is het probleem. Vrouwen denken over alles na in vergelijking met mannen. Mannen drinken er een biertje op en het is over. Maarja, vrouwen kunnen samen urenlang over iets praten en piekeren. Vooral over de liefde: 

“Vond hij mij wel leuk?”

“Wanneer ontmoet ik eindelijk eens een leuke man?” 

blablabalabla… wat een gezeur.  

yukieblog girlproblem

6. Waarom ligt er zoveel dingen in een tas? 

Ik heb altijd last van dat mijn tas zo zwaar is. Er ligt namelijk super veel in, denk aan: lippenstift, tissues, flesje water, portemonnee, camera, telefoon en een sjaal. Zo is mijn tas weer gevuld met de belangrijkste onzin dingen. Het vervelendste is wanneer mijn telefoon gaat rinkelen, want of ik hoor het niet of ik moet het overal zoeken in mijn tas. DRAMA. 

Quote van vandaag: “Lieve Moeder natuur, ik wil graag mijn maandelijkse abonnement opzeggen.” 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *