Happy Blog Anniversary!

yukieblog bestaat 3 jaar

Hieperdepiep hoeraaaa, want mijn blog bestaat 3 jaar! Wow, de tijd vliegt, mijn baby is al 3 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik weer leuke dingen meegemaakt en kijk ik trots terug naar wat ik allemaal bereikt heb.

NRC interview

Ik had nooit gedacht dat ik met mijn “blogje” in het NRC kon komen. De redacteur van NRC benaderde mij via mijn blog en hij wilde een artikel schrijven over Aziatische Nederlanders met een aantal interviews. Het artikel legde goed uit wie ik ben en waarom ik hard werken belangrijk vind in het leven. Super, ik was blij en trots op het resultaat! Als kers op de taart, stond ik ook nog op de voorpagina van het NRC. Ik had nog nooit zoveel mediapubliciteit gekregen, en het werkte ook voor zowel op zakelijk als privé vlak.

Heb je het artikel gemist? Check het hierIMG_5970

Slokdarmziekte

Afgelopen jaar was ook het jaar dat ik erachter ben gekomen dat ik een zeldzame slokdarmziekte “achalasie” had. Ik was opgelucht, omdat ik eindelijk wist wat ik had. Nu heb ik gelukkig minder last dan eerst en ben ik veel beter dan eerst. Onlangs werd ik door Q-music benaderd voor een interview met Mattie en Wietze. Ze wilden mij een aantal vragen stellen over mijn slokdarmziekte, want het was namelijk “Zeldzame ziekte dag”. In eerste instantie had ik daar geen zin in, omdat ik dacht: hoooo, hier wil ik eigenlijk niet over praten, want het is voor mij verleden tijd. Maar toch, het heeft mij tot het denken gezet. Waarom wilde ik eigenlijk niet over mijn ziekte hebben?

Ik was bang dat er iets slechts over mij zal worden gezegd tijdens het interview. Als het over mijn ziekte ging dan dacht ik altijd slecht over. Ik was nooit positief over mijn ziekte, maar waarom? Het was een *piep* periode en ik wilde niet meer over hebben. Ik ben nu beter, waarom moet ik er nog steeds over hebben dan? Ik heb er over nagedacht en gepraat met een vriendin. Zij gaf juist een positieve draai eraan, want je bepaalt zelf wat je erover zegt en je kan juist ander mensen hierdoor inspireren door wat je hebt meegemaakt. Toen ik dat in zag, was ik net te laat op het reageren van het interview. Een gemiste kans dus. Voor aankomend blogjaar ga ik dit zeker doen: POSTIEF denken! 

Nederland, De Meern, 25 januari 2017 Yu Kwan Man Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved foto: Merlijn Doomernik
foto: Merlijn Doomernik

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *