Top 10 ergernissen in het openbaar vervoer

top 10 ergenissen met het openbaar vervoer

Het openbaar vervoer brengt je van A naar B. Tenminste dat zeggen ze. Een vertraging of een stomme wisselstoring kan mij al chagrijnig maken, omdat ik dan te laat kom of ik kom helemaal niet aan op mijn eindbestemming. Maar er zijn ook andere dingen waar ik aan erger. Daarom heb ik een top 10 van die ergernissen gemaakt.

1. Stinkende mensen

De vrouw met een sterke parfum
Zij draagt een bontjas, en haar haren zijn getoupeerd. Ze komt naast mij zitten. BAM. Er komt een sterke geur van lavendel of rozen op mij af. Waar ligt het aan? Ze heeft te sterke parfum op.

De zweetgeur
Zweet is wel het ergste. De geur van zweet is zo scherp en walgelijk, dat ik er bijna van moet kotsen.

Ik ruik …. eten
Iemand komt naast mij zitten met een te sterke vlees geur. Ik ga raden wat het is: “het is lamsvlees”. Maar dan heel vies. UGHL. Je hebt ook weleens van die mensen die naar uien stinken, omdat ze net een patatje speciaal op hebben. 

2. De vouwfiets

Hupsakee, meneer gooit even de vouwfiets in alsof hij voorrang heeft. In een overvolle trein, moet ik ruimte vrij maken voor dat ding. Die fiets neemt het zelfde oppervlak als ik doe. 


3. De NS storingen

Een wisselstoring, een defecte treinstel, een seinstoring of iemand springt weer voor de trein. Het is altijd hetzelfde verhaal met de NS. Ik moet altijd via een andere weg terug naar huis reizen en het kost mij altijd de dubbele tijd. Of de trein heeft vertraging, waardoor ik mijn aansluiting met een andere trein mis. Dikke pech, weer een half uur wachten. In de winter wordt het 10x zo erg, want dan ligt er sneeuw of takken op de rails. Het is nooit de schuld van de NS, maar “het weer” was te onvoorspelbaar. Zucht…. 

4. Ik word beledigd

Als ik de bus instap, dan wordt er naar me gekeken. Paar mensen roepen naar mij: “sambalbij” of “Chinees”. Ik zeg niks, maar ik kijk om. Ze durven op dat moment dan niks meer te zeggen. Soms is het zo erg dat tijdens mijn rit naar huis wordt er naar mij gescholden terwijl ik rustig zit. Ik ben alleen en ik heb geen energie om daar op te reageren. Ook ben ik er soort van immuun van geworden dus ik probeer er niks van aan te trekken.

5. De bus komt te vroeg

Mijn bushalte is bij mij 3 minuten van mijn huis vandaan. Als ik ruim van te voren er naar toe loop, dan zie ik mijn bus zo voorbij rijden. “NEE, denk ik dan. Hij zal toch pas over 10 minuten komen??” Gefrustreerd en uitgeput van het rennen, sta ik bij de bushalte te wachten. Dikke pech, hij was weer te vroeg, terwijl ik op tijd was.

6. Viezigheid 

De schoonmakers staken weer en de prullenbakken zijn weer overvol. Er ligt overal troep, op de stoelen, de tafels en de grond. Ik kies altijd een schone stoel uit voordat ik ergens ga zitten. Tja, ik hou namelijk van schone billen.

7. Stilte coupé

Ik zit weleens in deze coupé en dan moet je echt “stil” zijn. Dat doe ik ook, want ik wil geen ruzie met een medepassagier. Ook als ik een telefoontje krijg dan loop ik even weg om te praten. Maar soms hey, dan maken mensen zich druk omdat mensen aan het praten zijn. Er wordt gewoon ruzie gemaakt, omdat iemand zit te telefoneren. Dat mag dan volgens de andere medepassagier niet, omdat dit de “stilte coupé” is.

8. Nieuwsgierige mensen

Als ik niks te doen heb in de trein of bus, dan whatsapp ik meestal met mijn vrienden. Een medepassagier die naast mij zit is dan zo nieuwsgierig en leest dan mijn berichten af. “Hoi nieuwsgierig aagje, wat wil je van weten?”

9. Er is genoeg plek maar degene komt toch naast je zitten

Er is zat plek in de bus, maar één of andere gek komt dan toch naast je zitten. Ik denk: “Waarom doe je dat?”


10. Een chagrijnige buschauffeur of conducteur

Ik vraag aan de buschauffeur: “Hi, gaat deze bus wel naar De Meern?”

Hij antwoordt: “Dat kan je toch zelf lezen!”

Ik zeg: “Nou, er staat namelijk niks op je bord”

Hij zegt: “Nou, nu wel. Kijk zelf maar.”

 

Quote van vandaag: “Het is altijd een verassing met het OV” 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *