Horecatip: The Upper Room Bar bij The Jane in Antwerpen

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Op de valreep heb ik een tafeltje kunnen reserveren bij de befaamde Michelin kok Sergio Herman  (Oud Sluis ***). The Jane (*) bestaat namelijk uit twee delen: het restaurant en een verdieping hoger, Upper Room Bar. Mijn (culinaire) hart maakte een sprongetje! Dolblij was ik, want ik mocht eindelijk zijn “f*cking perfect” gerechten proeven. Het eten bij de Upper Room Bar was fantastisch en wordt daarom deze week aan het lijstje “Horeca Tip” toegevoegd.

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Wij hadden gereserveerd voor een tafel tijdens lunch bij The Upper Room Bar, een toegankelijke bar waar je à la carte gerechten kan eten of je kan je laten verassen door de chef. Toen wij eenmaal aankwamen was het uitzicht fantastisch, want doordat je hoger zit, kan je vanuit het balkon het hele restaurant zien. De gigantische kroonluchter en de oplichtende schedel van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Kendell Geers zijn de indrukwekkende eyecatchers van het restaurant. Mijn tafelgenoot zei gelijk: “Kijk, daar is jouw held.” Hij bedoelde natuurlijk, Sergio Herman. Je kan de open keuken goed inkijken doordat het met een glazenwand is gebouwd. Prachtig om te zien hoe de keuken van beneden te werk ging en hoe iedereen werd bediend beneden. Dat er veel werk is gedaan aan het interieur dat is zeker te zien. De bekende designer Piet Boon heeft erg zijn best gedaan. 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Upper Room bar bevindt zich dus op de tweede verdieping, waarbij je aan de bar zit die omringd is door een kookeiland. Je zit dus direct voor de keuken en je kan dus zien hoe iedereen te werk gaat. Met drie koks en drie obers staat het team klaar om ons te serveren. Wij kozen voor de 7-gangen verassing lunchmenu bestaande uit allerlei kleine gerechten. De vriendelijke gastheer gaf ons een infuse van water om mee te beginnen. Lekker fris. Daarna hebben wij gekozen voor de cocktails als aperitief, één van szechuan peper en één van rode bes. De chef maakte met ons een praatje en vertelt enthousiast wat wij als eerste gang kregen. Turks brood met crème van kippenlever, kweepeer en kersen. Deze was verassend lekker. Daarna kregen wij cristal bread met ansjovis, aubergine en artisjok. Krachtig van smaak ook.

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Turks brood met crème van kippenlever, kweepeer en kersen

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

 Cristal bread met ansjovis, aubergine en artisjok

 

Tweetal gerechtjes kregen wij voorgeschoteld, een vietnamese bun met gelakte buikspek, pinda’s, rabarber en komkommer en een vijvertje van sashimi van maigre (soort van zeebaars) met  jalapeño, ui en koriander. De bun (broodje) vond ik het minst spannends van het menu, want tegenwoordig zie je dat broodje bij vele restaurants. Desalniettemin, de manier waarop zij het bereiden was wel echt lekker en origineel vergeleken met andere restaurants. 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Vietnamese bun met gelakte buikspek, pinda’s, rabarber en komkommer

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Vijvertje van sashimi van maigre met  jalapeño, ui en koriander

 

Mijn favoriete gerechtje was de gamba ceviche, avocado en duindoornbes met stikstof. Heerlijk van smaak en fris door de stikstof die lekker verkoelend is. Heel leuk en origineel was dit gedaan, want door de stikstof kwam er veel rook uit het gerechtje, waardoor het tot een spannend gerecht maakte. Het volgende gerecht was boekweitnoodles met gelakte eend en Chinese mini broccoli (bimi). Het hoofdgerecht was navarin kip, kalfsvlees balletjes, verveine en asperges. Die was erg vullend en kreeg ik helaas niet op, dus maar doorgeschoven aan mijn tafelgenoot.

Upper Room Bar The Jane Antwerpen

Gamba Ceviche en avocado met stikstof

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Boekweitnoodles met gelakte eend en bimi

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Navarin kip, kalfsvlees balletjes, verveine en asperges

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Om de lunch af te sluiten, kregen wij een heerlijk dessert. Een cheesecake van citroen maar op een leuke manier deconstructed en de cassis, chocolade met verveine. Heerlijk waren die, precies zoals een toetje hoort te zijn, want het hoort je vrolijk te maken.

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Cheesecake van citroen met een schoonheidsvlekje op het bord

 

Upper Room Bar The Jane Antwerpen Yukieblog

Chocolade & Cassis

Wat vond ik van The Jane?

Natuurlijk vond ik het fantastisch dat ik daar mocht eten. Eindelijk bij Sergio Herman waar je maandenlang van te voren moet reserveren voor een tafeltje, waar ik dus een paar dagen van te voren had kunnen reserveren. Je kijkt je ogen uit, want er gebeurt van alles wat tijdens het eten. Doordat het Live cooking was, kreeg ik het gevoel alsof we weer bij de Japanner (teppanyaki) waren, want daar wordt ook het eten met de plaat aan gemaakt #flashback. Misschien wordt live cooking wel weer een nieuwe trend? De gerechten waren mooi opgemaakt als kunstwerkjes en smaakte ook heerlijk. Aan details wordt er veel aandacht aanbesteedt zoals de flessen water op maat gemaakt met leuke teksten voor bruisend water: “Don’t lose your spark” en plat water: “Still water run deep”. Ook werd het bestek in mooi bruin leer verpakt. Voor de volgende keer ga ik zeker bij de eerste verdieping reserveren. The Jane is next on my list.  

Wie is Sergio Herman?  

Sergio Herman is een Nederlandse kok en restaurateur van het drie Michelinsterren restaurant Oud Sluis dat tot eind 2013 geopend was. Hij begon in 2014 het restaurant The Jane* in Antwerpen samen met Nick Bril. Sergio is al twee maal uitgeroepen tot “Chef van het jaar” volgens het blad Gault Millau. Ook ontving hij hoge waarderingen voor het “Beste Restaurant in de wereld” van het blad Restaurant Magazine. Onlangs was er een documentaire “Fucking Perfect”  over hem gemaakt, waarbij hij 356 dagenlang werd gevolgd met de camera. Je ziet dan hoe hij zichzelf tot het uiterste dreef om perfectie te kunnen krijgen.

Let op! Je moet dus op tijd reserveren, want voor The Jane moet je drie maanden wachten en voor Upper Room Bar een maand. 

The Jane Antwerpen
Adres: Site ’t Groen Kwartier, Paradeplein 1, 2018 Antwerpen, België
Telefoon:+32 3 808 44 65
http://thejaneantwerp.com/

Reacties

 1. Beantwoorden

  Wauw, wat lijkt me dit een ervaring! 😀
  Het ziet er echt geweldig uit!

  1. Beantwoorden

   Jazeker! Was echt geweldig 😀 Zeker een aanrader

 2. Beantwoorden

  Leuk dat je daar hebt kunnen eten zeg. Ziet er heel goed en gezellig uit

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *