Wat doen vrouwen verkeerd op de eerste date? Volgens de mannen

de ongeschreven regels van Instagram Yukieblog Liefde

Heb je dat weleens? Je dacht dat die date zo goed ging, maar hij belt je nooit meer terug. Hoe komt dat nou? Ik heb het voor je onderzocht door een aantal mannen te ondervragen, want ik wil graag weten wat vrouwen verkeerd kunnen doen. Hieronder een handige checklist van de meeste fouten die vrouwen doen. 

De man betaalt 

“Als een echte gentleman zal ik uiteraard betalen, maar ze moet het toch niet verwachten. Als ze even de “check-dance” doet dan stel ik het zeer op prijs.”

“Een eerste date dan moet een man betalen. Punt uit. Het staat niet mannelijk als een vrouw betaalt.” 

“50/50 is niet raar, maar dan lijkt het al niet meer op een date. Alsof wij gewoon vrienden zijn.” 

Tip: Laat de man dus betalen, maar probeer wel over te komen alsof je wil betalen. Als hij zegt: “Wij delen de rekening” dan betekent het waarschijnlijk al geen date meer. 

Vragen over zijn bezittingen of geld

Zij keek naar zijn horloge en vroeg: “Is die echt?” 

“Dit heeft een vrouw een keer aan mij gevraagd tijdens de eerste date.” 

“Een vrouw moet nooit beginnen over hoe veel ik verdien, in welke auto ik rijd of wat voor soort huis ik heb.” 

Een enorme afknapper dus, want je moet nooit over zijn geld of bezittingen beginnen. Ben je toch nieuwsgierig naar zijn horloge? Geef dan gewoon een compliment zoals: “Wat staat jouw horloge je leuk!”

Verwacht niet zo veel 

“Het is zonde van de tijd om ergens te gaan eten als het bijvoorbeeld uiteindelijk geen match is. Het is veel leuker om ergens iets causual te doen bijvoorbeeld een ijsje eten of ergens wat gaan drinken. Zo kan je makkelijk peilen of er nog een tweede kan komen en dan is een etentje perfect voor een tweede date. Maar het is lastig te bepalen, een leuke date kan ook ergens chillen in het park, een festival of concert bezoeken. Het maakt eigenlijk niet uit zolang zij het maar waard is.”

Zoenen of niet? Verder dan zoenen? 

“Een man verwacht eigenlijk wel een zoentje. Als het klikt tenminste.”

“Of wij verder gaan dan zoenen dat hangt er van af. Meestal voel je aan de sfeer en de stemming van de vrouw of ze verder wil. Dus dat is moeilijk te zeggen.” 

Niet op je telefoon zitten

“Bij het begin van de date legt ze haar telefoon tevoorschijn alsof het doodnormaal is en ze reageert doodleuk op elke WhatsApp berichtje. Dit betekent meteen voor mij dat zij geen interesse in mij heeft. Niet leuk dus.” 

Zeur niet / Ex-talk 

“Praat niet over je ex en zeur niet over hoe saai je werk is.”  

“Het kan niet als een vrouw over haar ex praat. Het kan al helemaal niet als zij iets over mijn ex vraagt. Dat is niet goed.” 

Reacties

 1. Beantwoorden

  “Het is zonde van de tijd om ergens te gaan eten als het bijvoorbeeld uiteindelijk geen match is.”
  Ik eet eigenlijk altijd uit, casual of date. Kom dus hoofdzakelijk voor de voedsel en kies meestal daarvoor een tent waar ik nog niet geweest ben en nog heen wil, maar dat is dan weer één van mijn quirks.

  Heb komende week toevallig een eerste afspraakje met iemand. Kan me standaard vinden in de meeste punten van de mannen, maar het heeft wel geholpen om ze even te reviewen !

  1. Beantwoorden

   Thanks voor je comment! Wat is volgens jou de ergste afknapper op de eerste date?

   1. Beantwoorden

    Geen dank, het is altijd leuk om je blog te lezen ! Ik vind persoonlijk de hele tijd op je telefoon zitten een gigantische afknapper. Ik merk dat de aandacht tegenwoordig teveel op de mobiel is gericht, en ik zal zeker niet de enige zijn. De video ‘Look Up’ van Gary Turk zet dit probleem op interessante wijze in het daglicht: https://www.youtube.com/watch?v=Z7dLU6fk9QY

    De date is inmiddels een weekje terug, en heb er erg van genoten. Zij is net als ik een tegenstander van de hele tijd op de telefoon zitten i.p.v. sociaal bezigen, dus dat zit mij zeker snor. Ik zat volgens mij zelfs meer op de telefoon dan zij… blame het maken van Snaps in Kattencafé Kopjes en restaurant Everything On A Stick.

    Ze was alleen steeds not amused omdat ik alles wilde betalen, en dat maakte ze duidelijk kenbaar haha ! Goed dat ze dat juist een afknapper vindt, of mijn portemonnee had een groot pak slaag te verduren gehad 😀

 2. Beantwoorden

  Ik denk niet dat het echt uitmaakt. Sommige mensen zijn nou eenmaal golddigers en dan moet je dat ook gewoon eerlijk toegeven. En sommige mensen hebben nou eenmaal geen manieren, als je even een keer op je telefoon kijkt dan is dat helemaal geen probleem maar op je eerste date kan je je telefoon beter even op stil zetten, doe ik dat ook dan is dat gedoe gelijk klaar.

  Verder maakt het echt niet zoveel uit hoor, of je nu zoent op de eerste date.. nja, kan maar als het gewoon een leuke date is en je hebt het gezellig gehad en een goed gevoel erbij dan is dat toch gewoon goed? Je mag van mij best even je ei kwijt over je ergenissen. Maar over je ex praten snap ik niet, wat heeft je ex nou met onze date te maken?

  Je moet je voorstellen dat het voor de ander net zo spannend kan zijn. Maar waar ik wel op afknap is dat sommige meiden zich totaal geen zorgen maken over hoe ik het eigenlijk wel niet vind, dat ik me vermaak maakt niet uit want voor sommige gelden alleen maar hun eigen gedachtes/gevoelens, de rest telt niet mee. Nou ja, sorry maar daar heb ik dus echt geen zin in, ik ben zelfs een keer halverwege weggelopen want het is pure tijdverspilling voor beide.

  1. Beantwoorden

   Wat een toeval… is dit toevallig Nintje van Budgetgaming.nl ?

 3. Beantwoorden

  Wat een rare opmerking. De rekening moet gewoon gedeeld worden. Heb je wel veel dates gehad Yukie? Misschien is dit een reden waarom het misloopt bij jou.

  1. Beantwoorden

   Hey Carl, ten eerste voor dit artikel heb ik mannen ondervraagd wat vrouwen verkeerd kunnen doen op hun eerste date. Het kan zijn dat sommige mannen er anders over denken over wie de rekening moet betalen; maar ik heb dit niet verzonnen! Haha. Daarnaast hoor ik tegenwoordig veel meer vrouwen zeggen dat ze het niet erg vinden om te betalen, want vrouwen willen hun onafhankelijkheid laten tonen bij de mannen. Tja, bij iedereen kan er wat mislopen maar nu ben ik heel gelukkig 😉

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *