REPORT: Zoek de Chinees op Encore Festival

Yukie @ Encore

Uitverkochte EncoreGangsta doen met A$AP Ferg, mislukte versierpogingen, zwijmelen met gouwe ouwe nummers van Brace en de échte ghetto shit.

ENCORE, de naam zegt het al: het is niet genoeg. Ik wil nog een keer! Samen met ruim 13.000 bezoekers waren wij heerlijk aan het genieten van de Hip Hop deuntjes van bekende artiesten zoals Cho, DJ Abstract, A$AP Ferg en Rae Sremmurd. Naast deze leuke acts heb ik veel van de sfeer kunnen proeven. Denk aan de bizarre outfits, mislukte versierpogingen en selfies maken met fans van ASN online. Wil je weten in wat voor ongemakkelijke situaties ik terecht ben gekomen? Check het hieronder.

 

Bizarre outfits en ghetto stylo 

De dag begon meteen goed, want het zonnetje scheen en iedereen was perfect gekleed zoals het hoorde. Met o.a. sexy crop-tops, gangsta Encore t-shirts en gekke vissershoedjes. Om de outfit af te maken, droeg iedereen een uberhippe zonnebril. Helaas, waren er ook fashion bloopers. Samen met mijn vriendinnen hebben wij enorm gelachen om de foute kleding die wij voorbij zagen komen. Denk aan: sportoutfits alsof je net uit de sportschool komt, een visnet shirt met twee palmbomen op iemands tieten en bamibino’s die eruit wilden zien als Amber Rose. Ik ging helemaal stuk toen ik een man zag met een enkelband om zijn been heen. Zo’n enkelband draag je alleen als je uit de gevangenis komt. Die shit was echt ghetto! Om dit te bewijzen, heb ik een foto ervan gemaakt. No joke. 

 

Zoek de Chinees 

Ik kreeg de opdracht van ASN online  om met Aziaten op de foto te staan en dit op Instagram ging plaatsen. Begin van de dag was dat nog best lastig om mijn soortgenoten te zoeken, omdat het nog rustig was. Maar naar loop van de middag waren ze te vinden op Encore festival. Het werd steeds drukker en gezelliger. Sommige reageerden kei enthousiast, maar sommige keerden ook mij de rug toe. Ze zijn dan verlegen en willen liever niet op de foto met mij. No worries, Ik ben toch lekker.

Uiteindelijk merk je dat Aziaten over het algemeen erg verlegen zijn, want voor de jongens was het gelijk een goede openingsgesprek. De Asian boys deden in het begin een beetje verlegen. Zo begon een gesprek erg moeizaam, maar eindigde met “Mag ik je telefoonnummer?” Of “Zie ik je later nog?” Helaas pindakaas voor hen, want ik ben al bezet.

Black & White 

Ik voelde mij totaal op mijn gemak op dit festival. Ik werd bijvoorbeeld niet raar aangekeken omdat ik Chinees ben en op dat feest was, wat overigens weleens gebeurd als ik uitga in een kroeg of club. De sfeer was top en iedereen was nice tegen elkaar. Liefde was overal om mij heen. Je zag allerlei love koppels zoals een blond meisje met een Afro-Amerikaan samen heftig zoenend op een trapje. Niet eens stiekem, gewoon op een plek waar iedereen het kon zien. Fantastisch.

“Hey schatje”

Ook merk je dat deze mannen op Encore het heel anders aanpakken dan andere mannen. Ze laten duidelijk merken dat ze interesse in je hebben in plaats van sommige die hard to get spelen. Enkele voorbeelden die mijn vriendinnen en ik zijn tegengekomen. Een jongeman ging bijvoorbeeld plotseling aan haar gezicht voelen en zei: “Hey schatje”. Pff, en alsof dat niet genoeg was. Een vriendin van mij werd helemaal van achteren bekeken en werd gelijk om haar nummer gevraagd. #NoShame

Quote van vandaag: “Ik kan niet wachten op volgend jaar!” 

Encore live stage Food Trucks Encore Festival Encore Brace Aloha Juice Bar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *