Horecatip: The Duchess W Hotel in Amsterdam

the duchess yukieblog

Restaurant The Duchess, de naam zegt het al: “de vrouw van adel”. Met stijl en een vleugje blauw bloed is het voormalig Kas Bank omgetoverd tot deze fantastische plek. De inrichting is spectaculair en het eten smaakt voortreffelijk. Via Instagram heb ik veel van deze plek gezien, BN’ers en spannende toetjes. Daarom heb ik een bezoekje gebracht bij The Duchess en dat was een succes. Deze week de horecatip: The Duchess. 

The Duchess Yukie blog Amsterdam The Duchess Yukie blog Amsterdam The Duchess Yukie blog Amsterdam

Meteen bij binnenkomst kijk je je ogen uit. De kroonluchters zijn indrukwekkend, schilderijen van adelijke hoofden zoals Koningin Maxima, een mooie open keuken, de shiny bar, en natuurlijk de stoelen en tafels helemaal in stijl. Je waant even in een oude Engelse kantoorfilm, ik mis alleen nog zo’n bureaulamp op tafel. Top interieur! Mijn complimenten.

Even het interieur ter zijde, het gaat natuurlijk om het eten. Het concept bij The Duchess is shared dining. Dit betekent dat de gerechten worden geserveerd zodat je met elkaar kan delen. Dit doen zij per gang zoals het hoort, anders komt alles in één keer en dan wordt het eten koud. Ik was erg blij dat zij dit concept hebben, want op deze manier kan je van alles proeven wat er op tafel ligt.

De eerste gang bestond uit frisse gerechten zoals de pompoen salade en oesters. De pompoen was heel dun gesneden als carpaccio en gemarineerd met een zoetzure vinaigrette. Heerlijk. De bloody mary oesters waren ook erg smakelijk. Lekker fris met een vleugje tomaat.

 

The Duchess Amsterdam

Pumpkin salad The Duchess YukieblogCarpaccio van pompoen

 

Oesters bij The Duchess yukieblogOesters Bloody Mary

 

Daarna kwamen een aantal warme tussengerechten op tafel. De sardientjes, deze krokante visjes met huisgemaakte mayonaise waren om je vingers bij af te likken. Ook hadden wij donuts met foie gras en dadels besteld. Deze mini donuts waren warm en zacht van binnen met daarbij een romige smaak van de ganzenlever en dadels. Lekkuurrrrrrr! 

 

Sardientjes The Duchess Yukieblog

Sardientjes

 

Donut The Duchess Yukieblog

Donuts met foie gras

 

Als hoofdgerechten kwamen eerste de twee pannetjes van fruit des mer. Die risotto! Ik kan er van dromen, want zo lekker was die. Toen die bijna op waren, kregen wij de lamskoteletten met vijgen, een hele kip met tijm en groene asperges met pecorino. Het lekkerste vond ik de kip, want die was zo mals en zacht. Yummy. Alles was warm geserveerd en het buikje zat weer vol. Fruit des mer The Duchess yukieblog

Casserole Fruit des Mer

Fruit des mer The Duchess yukieblog Risotto Fruit des Mer

 

The Duchess yukieblog amsterdamThe Duchess yukieblog amsterdamHele kip met tijm, lamskoteletten en groene asperges

 

Toen wij eenmaal het dessert kregen, waren wij super happy. Het dessert zag er veelbelovend uit op Instagram, dus ik kon niet wachten om de chocolate explosion te proberen. Een bol van pure chocolade met daarin chocolate chip cookies, chocolade macaron, suiker twirls, chocolade toffee en chocolade mouse. Een ware explosie op tafel, want zij gooit de chocolade bol op een bord waarbij alles heel mooi neervalt. Iedereen aan tafel riep gelijk: “Wauw!”.

the duchess yukieblog the duchess yukieblog the duchess yukieblog

Chocolate explosion

 

Voor het kindje aan tafel hadden wij een bolletje kinderijs besteld. Wat wij niet verwacht hadden, is dat zij het serveren met een kar en het bolletje ijs met stikstof ter plekke voor je opklopt. Een ware spektakel voor een “kinderijsje”.

the duchess yukieblog the duchess yukieblog the duchess yukieblog

The ice cream lady

 

Ook bestelde we de friandises van de toetjes tafel. Een lange tafel met friandises van allerlei soorten, macarons tot aan bokkepootjes. De tafel zag er feestelijk en grandioos uit met de verschillende friandises. Stiekem wilde ik ze allemaal proeven, maar ik zat te vol.

SAM_6780 the duchess yukieblog

Het dessert was een feest en bracht echt een glimlach bij iedereen aan tafel. Het was zeker een goede afsluiter van de avond.

The Duchess
Spuistraat 172
020-8113322
www.the-duchess.com

Reacties

  1. Beantwoorden

    Wauw! Wat ziet het er mooi uit. Super leuk om af en toe zo chic te tafelen. Het eten ziet er heerlijk uit! X

  2. Beantwoorden

    Wat een mooie eetgelegenheid zeg en wat ziet dat eten er heerlijk uit.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *