Horecatip: Restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel

Jaimie van Heije restaurant Ouderkerk aan de Amstel - Yukie blog

Culinaire liefhebbers hebben net zoals ik altijd trek. Zoveel lekkere restaurants om uit te proberen, maar niet genoeg tijd om te kiezen. Daarom kies ik de leukste restaurants voor je uit in de rubriek “Horecatips”. Deze week zet ik het restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel in de spotlights. Chefkok Jaimie van Heije maakt oogstrelende gerechten met verassende 3D effecten.

Stijlvolle brasserie

Een gezellige brasserie met mooie witte gedekte tafels. Het restaurant heeft een leuke combinatie van speels en chique. Aan de muur zie je bijvoorbeeld schilderingen van Selwyn Senatori waardoor het restaurant speels en jong uitstraalt. Tegelijkertijd heeft het ook wat chic door het eten en de mooie linnen op tafels.

Jaimie van Heije restaurant Ouderkerk aan de AmstelBron

Yummy food

Het eten was natuurlijk ook tongstrelend. In het eten proef je wat invloeden van de Indische keuken. Jaimie’s oma komt daar vandaan dus vandaar. Het eerste gerecht kwam op tafel, het bekende Indische gerecht “Gado Gado” was op een leuke manier in een kommetje opgediend. Het 3D effect zie je duidelijk terug in de opmaak van zijn gerechten, zoals het krabje van goud. De creativiteit in zijn gerechten is niet te missen en dat waardeer ik zeker.

Jaimie van Heije restaurant Ouderkerk aan de Amstel - Yukie blog

Gado Gado met tomaat en pinda’s

 

Zeester

Bij het tussengerecht kregen wij een zeester met coquille, gepofte rijst, saffraan, sponge cake en een saus van rouille. Je denkt vast: “een zeester op je bord?!”. De zeester leek zo echt, maar het was natuurlijk gewoon een opdruk. Smaakvol, want de smaken van de saffraan en rouille paste goed bij elkaar. De gepofte rijst zorgde voor een lekkere bite in de mond.

Jaimie van Heije restaurant Ouderkerk aan de Amstel - Yukie blog

Coquille, zeester jelly, gepofte rijst, saffraan, sponge cake en een saus van rouille

 

Bij het hoofdgerecht kregen wij een stukje zeebaars met tandoori. Een aparte combinatie, want ik ben niet gewend aan de overheersende smaak van tandoori, maar het stukje vis maakte alles goed. Die was namelijk perfect op de huid gebakken. We dronken de “Kung Fu Girl” een Riesling uit de Verenigde Staten, Columbia Valley. Een levendige Riesling met een frisse aanzet en een volle afdronk, welke goed paste bij het kruidige eten.

Jaimie van Heije restaurant Ouderkerk aan de Amstel - Yukie blog

Op de huid gebakken zeebaars met tandoori

 

Natuurlijk mocht een toetje niet ontbreken, want dat is altijd mijn favoriet. Een frisse passievrucht mousse met karamel. Deze was zeer gewaardeerd na het beetje kruidige eten van de avond. Kortom, het was een 3D eetfestijn, zowel in de opmaak en de smaak.


Restaurant Jaimie van Heije

Kerkstraat 56, 1191 JE Ouderkerk aan de Amstel
T:020 496 5848
www.jaimievanheije.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *