Interview met Kimmylien Nguyen, eigenaresse van Universal Nails

Kimmylien doet backstage de nagels van Bas Kosters

Afgelopen week was ik bij Amsterdam FashionWeek. Dat was mijn eerste keer bij Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam en het was echt gaaf! Voor mij is het een meisjesdroom, want ik hou van fashion en make-up. Hoe ben ik terecht gekomen bij FashionWeek? Ik mocht met Kimmylien Nguyen een dagje backstage meelopen. Ondanks dat ik Kimmylien al jaren ken, vind ik het indrukwekkend hoe zij zich heeft ontwikkeld in de modewereld van Amsterdam. Zij staat met haar team van Universal Nails de hele week bij FashionWeek. Hoewel Kimmylien druk achter de schermen van alles moet regelen, maakt ze toch tijd voor een interview met mij.

Er zijn talloze nagelsalons in Nederland, waarom zijn jullie gekozen om op fashion week te staan? 

“Wij zijn benaderd door Essie en Tenne Cosmetics om op FashionWeek te staan. Daar hebben wij een goede samenwerkingsverband mee. Ik denk dat wij zijn gekozen, omdat wij goed onder druk kunnen werken in vergelijking met andere nagelsalons. Wij hebben een groot en professioneel team. Met dit team staan wij op drie locaties op FashionWeek.”

Kimmylien Nguyen
Kimmylien Nguyen @ Amsterdam FashionWeek

Wat verzorgt Universal Nails bij FashionWeek?

“Wij lakken bijna alle nagels van de modellen. Dat zijn onder andere modeshows van Bas Kosters, Spijkers en Spijkers en Tony Cohen. Daarnaast staan wij met twee stands van Essie nagellak bij de lobby en bij E! Entertainment Television, de Red Carpet Party. Wij verzorgen bij de stands de nagels van de bezoekers.”

Doorgaans draait het in een modeshow om kleding en minder om nagels. Waarom is het toch van belang? 

“Het is toch van belang om mooie en nette verzorgde nagels te hebben. Het gaat natuurlijk om een totaal plaatje bij een Fashion show. Daarom zijn nagels ook belangrijk. Ik merkte al gauw dat er veel interesse is voor basic kleuren. De modeontwerpers hebben liever nude kleuren dan felle kleuren. In tegenstelling tot de bezoekers, want zij kiezen voornamelijk voor felle kleuren.”

Kimmylien Nguyen Universal Nails
Kimmylien gebruikt de beste producten van Essie Nagellak voor FashionWeek

Tot slot, waar haal jij je inspiratie vandaan als ondernemer?

“Ik laat mij inspireren door mijn eigen omgeving zoals mijn vrienden en familie, die zijn namelijk erg succesvol in hun leven. Ik blijf in mijzelf geloven, omdat ik weet wat het beste is. Ik heb bijvoorbeeld mijn school niet eens afgemaakt en ik zei altijd tegen de juffrouw dat ik te slim was voor school. Ik ben namelijk dyslectisch en daardoor werd ik vroeger in een hokje gestopt voor domme leerlingen, omdat leraren toentertijd niet wisten wat zij ermee moesten doen. Maar toch, 20 jaar later sta ik op FashionWeek en dit is nationaal best groot. Hiermee bewijs ik dat Universal Nails steeds groter en bekender wordt.”

Quote van vandaag:  “Ik zei altijd tegen de juffrouw dat ik te slim was voor school” 

Check voor meer info: www.universal-nails.nl
Bron: foto’s van TimmyLing

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: