Interview met Juliette Koole, professioneel danseres voor o.a. Eva Simons, De Toppers en Rochelle

Juliette Koole danseres yukieblog

Tijdens haar 4-jarige dansopleiding heeft Juliette Koole laten zien wat ze allemaal kan met dansen. Ze is bijvoorbeeld gevlogen naar Japan met Eva Simons, meegedanst aan de 3-daagse show van De Toppers en getoerd met Rochelle in Albanië en Kosovo. Juliette vertelt enthousiast hoe het is om een danseres te zijn en daar komt veel meer bij kijken dan een “showtje” geven.

Hoe is jouw passie voor dansen ontstaan?

“Dit heb ik pas op latere leeftijd ontdekt, omdat ik eerst een grote passie voor mode had. Op een gegeven moment ging ik online dansfilmpjes kijken, waardoor mijn passie echt voor dansen was ontstaan. Toen heb ik besloten om een dansopleiding te volgen en daar zie je helaas mindere dingen van het vak. Ondanks dat heb ik nog steeds een passie voor dansen naarmate ik succes boekte. Voor de aankomende jaren wil ik dansen ook mijn fulltime job er van maken. Ik hoop dan later mijn mode weer op te pakken, zodat ik mijn twee passies kan combineren.”

Juliette Koole met Eva Simons
Juliette Koole rechtsachter in de clip van Eva Simons -Mr. Policeman

 

Wat denk jij dat nodig is om succesvol danseres te worden?

“Je hebt altijd wat talent nodig en de X-factor natuurlijk, maar daar komt veel meer bij kijken. Daarnaast moet je een sterke motivatie hebben en dat je jezelf kan aandrijven om iets te doen. Blijven ondernemen en trainen, want je bent nooit uitgeleerd. Als je deze combinatie hebt dan kan je het echt maken in de danswereld. Daarom train ik nu drie of vier keer in de week voor dansen. Ik probeer dan verschillende soorten stijlen te trainen, zoals technische dans, House en Hip Hop. Daarnaast doe ik ook fitness en ik let natuurlijk op mijn voeding.”

Wat betekend dansen voor jou, is het jouw werk of hobby?

“Voor mij betekend dansen allebei. Het is mijn werk als ik dingen moet doen waar ik eigenlijk niks mee heb en het is ook mijn hobby, omdat ik echt met liefde en passie mijn gevoelens kan uiten tijdens dansen. Super leuke dingen heb ik al gedaan met dansen en het is altijd een verassing. Ik ben bijvoorbeeld met Eva Simons naar Japan geweest. De show van de Toppers was een super ervaring, want voor 60.000 mensen drie dagen achter elkaar dansen dat had ik nog nooit gedaan. Voor Koning Willem Alexander heb ik ook mogen dansen en met Rochelle ben ik naar Albanië en Kosovo. Paar jaar geleden heb ik ook voor Afrojack mogen dansen in Ziggo Dome. Allerlei bijzondere ervaringen waardoor ik met passie dans.”

 

Juliette Koole en toppers
Juliette Koole linksachter Gerard Joling bij de show van Toppers

 

Wat zijn de mindere leuke kanten van dansen?

“Je moet altijd in shape zijn en blijven trainen tot het uiterste. Altijd voor opdrachten vechten, want je weet nooit zeker of je wordt geboekt voor iets. Het is nooit dat je denkt “oh ik zit safe” omdat je geboekt ben, maar je moet blijven trainen want er is genoeg concurrentie. Het is echt een nadeel van het vak, maar aan de andere kant word je er echt sterker van.”

Wat zal je graag later willen bereiken?

“Ik wil heel graag voor een bekend persoon dansen, waardoor ik kan toeren over de hele wereld. Ook wil ik graag voor Nike opdrachten doen, lijkt mij echt vet. Ik heb natuurlijk al beetje voor kunnen proeven, omdat ik al een paar opdrachten voor grote artiesten heb gedanst zoals Eva Simons en Toppers. Binnenkort heb ik ook een leuke opdracht, ik ga dan voor een haarshow van Farouk naar Mexico en New Orleans.”

Juliette Koole Farouk Fashion show
Juliette Koole links bij de haarshow van Farouk

 

Juliette Koole Afrojack
Juliette Koole danst achter Afrojack in ZiggoDome

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *