Interview met Fashion Designer Aziz Bekkaoui

AzizBekkaoui Yukieblog Fashionweek

Om eerlijk te zijn had ik geen idee wie de designer “Aziz Bekkaoui” was, want ik had nog nooit van hem gehoord. Het kan aan mijn kennis over de mode liggen, want ik ben geen mode-expert. Omdat ik naar zijn fashionshow ging, heb ik hem toch even gegoogled. Gelukkig heb ik research over hem gedaan, want ik mocht hem backstage gaan interviewen! Ik wist dat van te voren niet. Ik was natuurlijk dolblij en zenuwachtig dat ik dat mocht doen. Pfoe, gelukkig heb ik research gedaan, anders was ik de pineut. 

Fashion Show Aziz Bekkaoui - Yukieblog
Ik werd begeleid door de leuke security-guy om Aziz Bekkaoui te interviewen
Pers Room
De Pers Room voor journalisten

Waar haalt u uw inspiratie vandaan? 

“Ik laat mij inspireren door de tijdsgeest. Tijd bepaalt alles, het is voortdurend in de ontwikkeling. Ik haal mijn inspiratie ook uit grote steden, want steden zeggen ook veel over mode, zoals Parijs, New York en Amsterdam. Daar gaat mode ook over want iedere modeseizoen is anders.”

Het viel mij op dat er een aantal jonge modellen liepen…

Aziz: “Het waren niet alleen jonge modellen hoor.”
Ik: “Nee, dat klopt. Ik zag ook een aantal oudere modellen, zoals die jongen met baard en een paar Chinese modellen.”
Aziz lacht en maakt een compliment: “Dat is jou goed opgevallen!”
Ik: “Zou u mij ook als model kiezen?”
Aziz: “Natuurlijk! Ik selecteer mijn modellen op basis van wat er hedendaags speelt, dus jij past er makkelijk tussen.” 

Ik hoorde veel hip hop muziek zoals Aaliyah en Timbaland. Waarom heeft u voor dit gekozen?

“Ik hou van allerlei soorten muziek: pop, rock en hip hop. Tja, ik vind hip hop muziek eenmaal leuk. Vandaar deze keuze.”

Aziz Bekkaoui United Hearts Now
Aziz Bekkaoui – United Hearts Now

Waar komt de inspiratie van “United Hearts Now” vandaan?

Aziz: “De aarde is gebaseerd op liefde. Als er geen liefde is, dan beweegt de aarde niet meer. Daar geloof ik in. Geen liefde betekent voor mij geen inspiratie en geen ambitie.”
Ik: “Dus u bent omringt met heel veel liefde?”
Aziz: “Jazeker.”

Tot slot, welke tips heeft u voor mijn blog?

“Maak alles tot je eigen, ook al is het iets gewoons. Blijf altijd dichtbij jezelf.”

Wie is Aziz Bekkaoui?
Kort nadat hij afgestudeerd was aan de Kunstacademie van Arnhem, won hij een belangrijke prijs “Grand Prix” op het Festival des Jeunes Stylistes in Hyères. Dat zorgde voor veel publiciteit waardoor Paco Rabanne (een bekende Spaanse mode-ontwerper) Aziz Bekkaoui heeft gevraagd om zijn ontwerpen te showen als voorprogramma van zijn coutureshow in Parijs.

 Aziz Bekkaoui staat bekend om zijn eigenaardige stijl in de mode. Enkele kenmerkende eigenschappen van zijn stijl: liefde, innovatie, vloeiende vormen en beweging. “Niets is wat het lijkt of blijft hetzelfde.” Dit legde hij mij ook uit tijdens de interview. 

Quote van vandaag: “You never know what will happen in life.”

Wil je meer fashion? Check out mijn YouTube Video van de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *