Horecatip: High tea bij The Duchess Amsterdam W Hotel

High tea bij The Duchess is werkelijk een feestje. Je krijgt zoveel lekkers te proeven en alles ziet er ook nog eens zo mooi uit. Ga een keer met je vriendin, moeder of zus er heen, want het is echt de moeite waard.

De high tea van The Duchess vindt zich plaats in de Tea Room, een aparte gedeelte met loungestoelen en een open haard. Bij binnenkomst valt de lange bar met schitterende friandises en bonbons op. Het ziet er allemaal zo schattig uit dat ik alles wel wilde proeven.

hightea the duchess yukieblog 2 hightea yukieblog the duchess

hightea yukieblog thee kop

Feestje op tafel
De high tea begon natuurlijk met een grote pot thee naar je eigen keuze. De thee kwam in een grote theepot met thee mokken in “Alice in Wonderland” stijl. Uniek en schattig. Het eerste gerechtje was fris van smaak, namelijk stukjes aardbeien met balsamico crema. Dit was speciaal gedaan om onze smaakpapillen lekker op te frissen.

Daarna kwam een etagere met verschillende hartige hapjes op tafel. Denk aan sandwiches, kip wellington, donut met ganzenlever, quiches met garnalen en croquettes met kingcrab. Ook een zacht gekookt eitje met truffel kwam op tafel geserveerd in een eischaal. Lekkerrrrrr.

hightea duchess yukieblog amsterdam higtea duchess yukieblog the duchess

hightea duchess yukieblog friandises

Het zoets kwam eindelijk op tafel, zoals macarons, cheesecakes, scones met clotted cream en een suikerspin. Super veel en we kregen het uiteindelijk niet op. Om weer die frisheid in je mond te behouden kregen wij een shooter in een vorm van een reageerbuisje met yuzu soep geserveerd. Yuzu is een Aziatisch citrusfruit.

Een high tea bij The Duchess is betaalbaar. Vanaf €35,- per persoon kan je al genieten van een “Afternoon Tea” bij The Duchess. Ook krijg je meer dan genoeg dus je hoeft niet bang te zijn dat je buikje niet vol zit. Ga een keer erheen en geniet van een Alice in Wonderland feestje op tafel!

amsterdam the duchess yukieblog hightea amsterdam yukieblog duchess hightea duchess yukieblog 1

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *