Horecatip: Ayla in Rotterdam

Ayla rotterdam

Onlangs was ik een dagje in Rotterdam en vroeg ik aan een collega uit Rotterdam waar ik lekker kon eten met mijn vriend. Nou, hij raadde ons Ayla aan, dus daar gingen we.

Wat mij vooral opviel was de inrichting. I love it! Hip, toegankelijk en een beetje Mediterraans. Dat toegankelijke zie je ook terug in de indeling van de tafels. Je zit dus aan grote tafels met andere gasten aan tafel. Ze hebben ook nog aparte tafels waar je met ze tweeën of vieren kan zitten.

Bij binnenkomst legde de vriendelijke dame de menukaart uit, welke bestaat uit allemaal kleine gerechten uit de Mediterraanse keuken. Ze hanteren een “sharing dining” concept, waarbij je gaat delen met iedereen aan tafel. We bestelden voor de eerste ronde: de rauwe oesters met chilipeper, limoen en passievrucht, en de gebakken babyoctopus met yoghurt saus. De oesters smaakten lekker vers en fris door de passievrucht. Ook kwam er Turks brood op tafel met een bakje olijfolie en zout. Het brood was zacht en vers afgebakken.

Ayla rotterdam

Ayla rotterdam

Daarnaast bestelde we nog wat hapjes, zoals de kippendijenfilet met pompoen chutney en koriander, de runderwang met eendenlever, en de gebakken bloemkool met aioli. Lekker! Vooral de bloemkool was knapperig gemaakt, en de runderwang was zacht klaargemaakt. Ook de smaak was in combinatie met het eendenlever. Het smolt werkelijk op je tong.

Het shared dining menu is tegenwoordig een trend geworden in vele restaurants. En bij Ayla is die trend ook overgevlogen. Een succes formule, want op deze manier heb je diverse gerechten op tafel en kan je dus van alles proeven. Ayla zit op de hoek van China Town in Rotterdam en op steenworp afstand van Rotterdam Centraal.

Ayla
http://www.ayla.nl/nl/home/
Kruisplein 153
3014 DD Rotterdam
Tel: 010-2540005

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *