Hoe was mijn eerste maand bij ING?

Sinds kort heb ik een carrièreswitch gedaan van Capgemini naar ING. Spannend natuurlijk, want het is ff wennen in een nieuwe omgeving. Ik ben begonnen als Communicatie Expert bij de afdeling Center of Expertise Communications & Branding. Yep, een hele mond vol. Ben jij benieuwd hoe ik het vond gaan tot nu toe? Lees verder.

Na 6 sollicitatiegesprekken was ik eindelijk aangenomen. Het was wel even pittig, maar dat was niet erg. De gesprekken waren fijn en op deze manier kreeg ik een beeld bij hoe de collega’s zouden zijn. Toen ik te horen kreeg dat ik mocht starten, was ik natuurlijk super blij. Ik kreeg een buddy toegewezen en die hielp mij met de weg te vinden in ING. Zij had alles top geregeld en zo voelde ik mij gelijk welkom. 

Eerste dag op kantoor

Toen was mijn eerste dag op kantoor aangebroken. Natuurlijk was ik zenuwachtig dus zorgde ik ervoor dat ik goed voorbereid was door bijvoorbeeld op tijd naar bed te gaan. Om bonuspunten te scoren, had ik bonbons gehaald om uit te delen aan mijn nieuwe collega’s. Gelukkig wisten de meeste collega’s wie ik was doordat ik alvast geïntroduceerd was via een nieuwsbrief bij de afdeling. Alles was goed geregeld, mijn laptop stond klaar en mijn agenda stond vol met koffie meetings en teamoverleggen. Top. Met een bosje bloemen ging ik met een glimlach naar huis en vond ik mijn eerste dag geslaagd.

Nu werk ik er ongeveer een maandje en als ik er op terug kijk, ben ik onder de indruk van wat de afdeling allemaal doet. Er wordt geïnvesteerd in projecten op gebied van in-en externe communicatie en branding, denk aan social media, events, editorial, branding, sponsoring op gebied van cultuur en sport. Leuk hoor. De sfeer op de afdeling is fijn, erg informeel en iedereen staat voor je klaar om je te helpen. Ik werd door het team ingewerkt op de in-en externe communicatie afdeling. In zo’n korte tijd heb ik meegeholpen aan verschillende projecten. Denk aan de interne communicatiemiddelen over de corona maatregelen, een afscheidsvideo voor de CEO van ING Nederland en mijn eerste intranetbericht over Sustainability Focus Day. Tot zover was het een leuke eerste maand en kijk ik er naar uit naar nog meer leuke avonturen. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *