Hoe overleef ik de winter? Tips om deze koude winter te overleven

Tips voor de winter

Oh my god, het is zo koud aan het worden. Eén stap naar buiten en je voelt gelijk die koude lucht tegen je gezicht aan. Het erge is dat het ineens koud werd in Nederland. Hallo, een waarschuwing of een voorbereiding op deze koude winter was wel fijn geweest. Ik zie er echt tegenop: donkere- en deprimerende dagen, koude voeten en een droge huid. Het verlangen naar een warm bed is groot. In de ochtend wil je vooral nog eventjes in je bed liggen voordat je eruit gaat. Om mijzelf te motiveren om een ‘warme en gezellige’ winter te krijgen, heb ik een aantal tips bedacht. De tips lees je hieronder. 

1. Zoek een cuddle buddy op! 

Lekker op de bank een filmpje kijken en dan met je cuddle buddy knuffelen. Een knuffel betekent veel in deze koude tijden, want het stofje oxytocine (knuffelhormoon) komt dan vrij tijdens het knuffelen. De knuffelhormoon, die heb je zeker nodig om een warm gevoel te krijgen in deze koude winter. Helaas kan ik niemand knuffelen, omdat mijn vriend in het buitenland zit. Ik pak wel een kussen.

2. Kokosolie voor een gladde huid 

In de winter word je huid sneller droog en dat kan erg vervelend zijn. Mijn tip is om je goed in te smeren met biologische kokosolie. Dat werkt echt! Masseer kokosolie ’s ochtends en ’s avonds in.

3. Vitamientjes 

Wist je dat de zon (vitamine D) goed is voor je humeur? Aangezien de dagen erg donker zijn en de zon nergens te bekennen is, moet ik toch ergens het gebrek aan vitamine D vinden. Dit kan gemakkelijk opgelost worden door onder de zonnebank te liggen.

4. Ga sporten 

Het stofje endorfine krijg je als je gaat sporten. Endorfine zorgt voor een euforisch en gelukkig gevoel dat je ook krijgt als je verliefd wordt. Vroeger ging ik altijd hardlopen, omdat ik te lui was om een fitness abonnement te nemen. Sinds het zo koud is geworden, ga ik liever niet hardlopen, maar heb ik gekozen om een fitness abonnement te nemen.

5. Koop een warme kruik

Heb je ook net zoals ik last van koude voeten als je in bed ligt? Dat is zo vervelend. Een makkelijke oplossing is om een kruik te kopen. Die kan je opwarmen en bij je voeten neerleggen. Bye bye cold feet!

6. Buy pretty stuff. Wear pretty stuff. 

Het is bijna sale dus wacht nog even af en ga dan shoppen. Als ik nieuwe kleding heb, dan voel ik mij gelijk goed. Shopping = happiness. Alhoewel heb ik niet zo’n zin om naar buiten te gaan om te gaan winkelen. Je gaat een winkel in en dan heb je het weer bloedheet, omdat je je winterjas nog aan hebt. Daarna loop je de winkel uit en dan is het weer super koud. Wat is de ideale oplossing hiervoor? Shop online! Ik kan de hele dag door kleding bekijken op sites, zoals H&M en Zara.

7.Luister de hele dag door Happy

Heb je echt een deprimerende dag? Ik zet dan het nummer van Pharrell – Happy op. Klinkt stom, maar het werkt echt. Check: www.24hoursofhappy.com.

8. Bakken 

Maak een lekkere cake of een appeltaart. De geur van een lekkere taart maakt mij altijd vrolijk.

9. Kerst

Ohh ik kan niet wachten totdat het kerst is. Ik hou van de voorbereiding voor Kerst, zoals Kerstspulletjes kopen, kerstdiner menu bedenken, een Kerstboom opzetten en natuurlijk Kerstliedjes zingen. In de auto zet ik het liefst Skyradio op en Mariah is my favorite: “All I want for Christmas is youuuuu”. Oh, en natuurlijk niet te vergeten zijn de kerstpakketten die je krijgt van werk. Jeej, weer een leuke kaasplank met een potje jam. Ik had alvast rondgekeken en op Kerstpakkettenplaza heb je keus genoeg, dus je kan alvast eentje voor jezelf bestellen – als je misschien niet van werk krijgt, haha. Mijn tip aan jou is dus alvast te beginnen met de voorbereidingen voor Kerst, want daar word ik helemaal happy van.

Quote van vandaag: “Het is pas koud als de boeren ijs melken.”

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: