Happy 1 year blogging anniversary!

Yukieblog 1 Year Happy Anniversary

Het is precies een jaar geleden dat mijn blog is geboren, 21 maart 2014. Ik kan mij nog herinneren dat ik super nerveus was toen ik mijn eerste post “Heb je al een vriendje?” publiceerde. Yes, vanaf toen was mijn blog carrière begonnen. Ik geef je een kleine terugblik op mijn eerste jaar als blogger.

“En heb je al een vriendje?”
Op dat moment heb ik die blog geschreven, omdat ik gek werd van vervelende mannen die niet begrijpen hoe WhatsApp werkt. Waarom snappen zij het niet? Ik noem een aantal voorbeelden. Het is normaal voor mannen om mij te bedreigen als ik even niet reageer op hun berichten.Het is blijkbaar ook normaal om mijn nummer zomaar aan andere guys te geven om mij random te appen of te stalken.

Ik wilde met de wereld delen hoe vervelend het is als mannen je niet met rust laten, ook al heb je NEE gezegd. Ik was het “gejaag” van mannen op WhatsApp zat. Het kan ook aan mij liggen hoor dat ik altijd de “verkeerde” man kies, maar als ik duidelijk laat merken dat ik niks van je wil dan ga je toch gewoon weg.

Naast dit heb ik hele leuke reacties ontvangen over mijn eerste blogpost. Dat waren van vrienden, collega’s en vreemden. Vaak waren er opmerkingen/reacties zoals:

“OMG, je blog is zo grappig!”

“Echt, heel herkenbaar dat gebeurt bij mij zo vaak.”

“Enne… heb je al een vriendje?”

“Maarre.. jouw WhatsApp-berichten, hebben mensen dat echt naar je gestuurd?”

Zelfs kerels die mij probeerden te regelen, vonden het vet dat ik die blog had gepost. Zij vroegen bijvoorbeeld: “Zozo, ga je mij nu ook op je blog posten?”

Happy 1 year Anniversary Yukieblog.nl
Yes, you’ve got on to my blog

Super blij was ik! Want dit was precies wat ik wilde. Aan de reacties te zien heb ik mensen echt entertained. Door al die reacties heeft het mij nog enthousiaster gemaakt om nog meer grappige blogs te schrijven. Ik ben begonnen met mijn blog, omdat ik ergens mijn brutale en eerlijke mening kwijt wil aan de wereld. Een originele en creatieve blog met een doel wilde ik hebben. Mijn doel was en is nog steeds, mijn bezoekers te entertainen met mijn eerlijke verhalen over van alles wat mij boeit. Ik ben al blij als ik één reactie van iemand ontvang. Dat vind ik echt kicken.

Terugblik
Wat heb ik allemaal bereikt met mijn blog? Als allereerst vind ik dat schrijven echt leuk is geworden. Vroeger had ik een bloedhekel aan schrijven maar naarmate het makkelijker gaat, geniet ik er echt van. Dat is voor mijzelf een goede verandering, omdat ik later graag in de marketing-en communicatie branche wil werken.

Daarnaast heb ik allerlei bijzondere en inspirerende mensen geïnterviewd voor mijn blog. Ik heb interessante en verassende interviews gehouden voor fashionweek met Aziz Bekkaoui, Kimmylien Ngyuen en topchef Julius Jaspers over zijn nieuwe zaak. Later wil ik zeker nog meer mensen ontmoeten die mij echt boeien.

Julius Jaspers
Interview met topchef Julius Jaspers. Foto: Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester en Topchef Julius Jaspers

 

Ook ben ik blij dat ik een samenwerkingsverband met Asian Online heb gekregen. Dankzij mijn blog heb ik mijn eigen column in de AsianNL krant kunnen bemachtigen. Ik ben elke keer weer trots op als ik mijn kop in de krant zie.

Asian Online Krant 6 redenen waarom ik een girly girl ben
“6 redenen waarom ik een girly girl ben” – AsianNL krant
Happy 1 year Anniversary Yukieblog.nl
“Top 10 foute openingszinnen” – AsianNL krant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de toekomst…….
Wat wil ik bereiken? Ik wil natuurlijk dat mijn blog groeit qua aantal unieke bezoekers, maar kwaliteit gaat voor kwantiteit. In het begin kreeg ik de druk om meer blogs te schrijven zodat ik meer bezoekers zal krijgen. Toen schreef ik ongeveer 1 of 2 blogs in een week, maar daar had ik niet altijd de tijd voor. Dat vond ik erg jammer. Maar uiteindelijk draait het om de kwaliteit van mijn blogs. Als ik één goed artikel heb geschreven dan wordt dat meer gewaardeerd door mijn volgers in plaats van 10 matige artikelen die ik even snel heb geschreven. Ik zie bloggen meer als een hobby dan mijn werk. Een plek waar ik van alles kwijt kan. Dus in de toekomst wil ik natuurlijk meer leuke blogs schrijven, vlogs maken en interessante interviews houden.

Bedankt!

Wie wil ik bedanken? Elise en Chris die wil ik speciaal bedanken voor het nalezen van mijn blogs. Ook wil ik alle mensen bedanken die ooit een reactie/feedback op mijn blog en sociale media hebben achter gelaten. Ik ben super trots op mijn blog en het heeft mij als persoon ontwikkeld en geïnspireerd.

Quote van vandaag: “Happy birthday to my baby!”

Reacties

 1. Beantwoorden

  Yukie,

  Gefeliciteerd met je 1 jarige bestaan.
  Altijd leuk om te lezen waar jij mee bezig bent.

  Met groet van Dick

  1. Beantwoorden

   Hallo Dick,

   Bedankt voor het delen van mijn blogs. Dat waardeer ik echt!

   Groetjes

  1. Beantwoorden

   Thanks Lenneke!

 2. Beantwoorden

  Ik ben een stille en sporadische lezer maar je schrijft heel leuk en herkenbaar! Vooral de post over het appen…
  Maar ik zie het ook als een keuring. Doen ze vervelend met appen, dan weet ik ook wat voor vlees ik in de kuip heb so to say. Kan je beter te vroeg dan te laat ontdekken!

  1. Beantwoorden

   Bedankt voor je reactie en compliment! Jup. Ik noem het ook een keuringstest haha

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *