Ik heb een nieuwe hobby

Sinds een tijdje heb ik naast het bloggen een hobby erbij, namelijk sporten. Ik was eerst echt een luie donder die lekker op de bank zat en chips zat te vreten, maar nu leef ik weer! Het sporten geeft mij veel energie en voldoening. Super om lekker een dag mee te beginnen of te eindigen. Heb jij ook dat gevoel of ben je vooral een lazyass?

Wat doe ik op de sportschool?

Ik ben helemaal dol op de lessen die worden gegeven, want als ik zelf ga fitnessen doe ik het lekker rustig aan en dan ga ik meestal met iemand kletsen. Ook wel theekransje genoemd en geen workout. Jaja, gebrek aan zelfdiscipline. Een les volgen werkt veel beter bij mij, want de instructeur die zegt bijvoorbeeld wat je moet doen en hoe je het moet doen (want ik doe het soms weleens fout). Erg handig. Ook ga ik samen met een groepje meiden, dus we motiveren elkaar om samen met elkaar te gaan. Dat werkt echt, groepsdruk.

Bodypump

Ik ben echt fan geworden van de les: Bodypump. Je traint namelijk alle spieren van je hele lichaam in een uur met leuke muziek op de achtergrond. Je doet verschillende krachtoefeningen met gewichten (barbell), zoals squats, presses, lunges, lifts en curls. In het begin vond ik het zwaar, want normaal doe ik squats 30 keer, maar hier doe je ongeveer 4 minuten lang met gewichten. Dat is dus heel vaak squatten! Ik garandeer je, je voelt je spieren branden tijdens een les. Na een paar lessen gevolgd te hebben, merk ik dat mijn lichaam wat zwaardere gewichten aan kan. Heerlijk.

Sporten hobby Yukieblog

 

Bodybalance en Yoga

Naast het harde trainen met Bodypump, vind ik het ook fijn om mijn spieren te ontspannen. Minstens één dag in de week doe ik Bodybalance in de sportschool dat is een combinatie van tai-chi, yoga en pilates. Een perfecte combi, want zo train je je buikspieren, lenigheid en ademhaling. Ook thuis doe ik yoga en pilates. Ik volg dan YouTube filmpjes van Blogilates en Yoga with Adriene, dit doe ik gewoon lekker thuis in mijn woonkamer. Zo begin ik mijn dag meestal met een uurtje yoga of pilates.

Cardio

Cardio is ook belangrijk om zo je conditie op peil te houden. Ik ga in de sportschool meestal een kwartiertje ff fietsen, maar mijn motivatie om dit altijd te doen is er niet altijd. Dus dit moet ik zeker oppakken. Ook weet ik dat een kwartier niet voldoende is, eigenlijk moet je minstens een half uur cardio doen. Maarja, ik ben niet helemaal perfect.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *