De ongeschreven regels van WhatsApp

Yukie WhatsApp

Tijdens het uitgaan heb je iemand leuk ontmoet en vervolgens wissel je elkaars nummers uit om nog even te Whatsappen. Een scharrel, date of potentiële vriend: het maakt niet uit. We moeten  eerst even gesproken hebben op WhatsApp, want het is een goedkeuringstest! Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Ik stippel even de ongeschreven regels van WhatsApp voor je uit. 

Hap niet!
Een goede manier om in het begin spannend te houden, is door niet gelijk te happen. Als je gelijk reageert op zijn/haar berichtjes, dan lijkt het alsof je het te makkelijk voor hem/haar maakt. Hard to get spelen op WhatsApp is belangrijk, want dit maakt het spannender. Ik had vroeger eigenlijk geen idee hoe lang ik moet wachten voordat ik reageerde. Ik was altijd bang dat degene dacht dat ik hem niet leuk vind als ik hem negeerde. Totdat een vriendin mij deze tip gaf mij: “Nadat je een lang en goed gesprek heb gehad, laat dan wat van je horen na minstens een half uur. Maar als het gesprek echt shit was, reageer dan pas de volgende dag. Of nooit.” Uiteindelijk gaat het om je gevoel wanneer je hem/haar appt. Je weet zelf wanneer de right time is.

Praat nooit te veel dan de ander
Let er op dat je niet meer dan hem/haar gaat praten, want niemand zit te wachten op langdradige zinnen. Daarnaast kan degene niet reageren op al jouw zinnen. Je moet dus niet de hele tijd over jezelf praten, want dat kan iets te arrogant over komen. Hou het daarom bij één topic als je met degene chat. Tenzij het gesprek echt dood is, dan is er nog hoop om over iets anders leuks te praten. Ik had weleens van dit soort gesprekken op WhatsApp.

“Hey Yukieeeeeeeeee, alles goed?”

“Ja goed hoor en met jou?

“Met mij ook!”

En dit was het einde……

Humor en complimentjes
Een pluspunt is dat degene ook humor heeft op WhatsApp, want anders wordt het gesprek te saai. Probeer de ander uit te dagen, maak wat grapjes, maar geef jezelf nog niet helemaal bloot. Daarnaast zijn welgemeende complimentjes altijd goed. Doe dat niet te vaak, want dat kan te slijmerig over komen. Ik hoef niet elke ochtend een app te ontvangen met “Hey schoonheid”.

Emoticons: wel of niet?
Het gebruik van emoticons is goed, want daarmee kan je je gedachtes beter uitbeelden. Helaas, kan dit ook irritant zijn als het too much is. Ik had een keer een leuke jongen ontmoet en via WhatsApp gingen wij verder praten. Hij gebruikte na elke zin een emoticon. Dat werd op een gegeven moment echt irritant dus was ik er mee gekapt. Best lullig, want in het echt was het een leuke jongen, maar op WhatsApp echt niet!

Taalvoutjes
Wat ik ontzettend onaantrekkelijk vind, is dat degene taalfouten maakt. Pff, ik neem je gelijk al niet serieus. Ik wil hem niet corrigeren, want dat kan te betweterig overkomen. Ik snap dat je even snel een berichtje stuurt waardoor je typfouten kan maken, maar sommige fouten dat kan gewoon echt niet. Het kriebelt echt aan mijn vingers en ik wil degene gewoon een slap geven. Dit zijn de meest voorkomende fouten die ik al ben tegen gekomen:

“Ik ga na de stad.”

“Ik vindt je leuk.”

“Ik ben langer als jij.”

“Heb net me boodschappen gedaan.”

 

Quote van vandaag: “Ik ben tijdelijk buiten gebruik. Probeer het later nog eens.”

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: