Horecatip: Taste of Culture, een topchinees in hartje Amsterdam 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

In één van de zijstraatjes van het Leidseplein bevindt zich het restaurant Taste of Culture. Bij binnenkomst zat het bomvol met Aziaten, lokale Amsterdammers en toeristen. De drukte is een goed teken, want hier moet je zijn om te genieten van authentieke en verse Chinese gerechten. Taste of Culture wordt dit keer aan het lijstje “Horecatips” toegevoegd.

De inrichting van het restaurant is simpel en lijkt op een echte Chinese eettent. Je hebt een televisie waar je Chinese series of voetbalwedstrijden kan kijken. Ideaal! Als je vriendje thuis wil blijven voor voetbal, dan kan hij gewoon hier kijken. Geen smoesjes dus. Op de muren zie je posters met Chinese tekens, daar staat het menu op in het Chinees.Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Met een grote groep waren wij die avond bij Taste of Culture dat betekent dus dat je veel verschillende gerechten kan bestellen en van alles kan proeven. Volgens Chinese begrippen moet je alles met elkaar delen wat er op tafel ligt. Ook zijn de porties groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat het niet genoeg is.

Crispy Pekingeend met flensjes
We startten met hun specialiteit: Pekingeendfilet met flensjes, hoi sin saus en diverse groentegarnituur. De Pekingeend was zeer crispy bereid en flinterdun gesneden. De flensjes waren lekker warm doordat ze net uit het stoommandje komen. Het fijne aan dit gerecht is dat je het zelf mag oprollen en je mag dus zelf bepalen hoe veel je van alles wil. Yummy…om je vingers bij af te likken. Daarna kwamen de reuze oesters op tafel. Wat een joekel, de gestoomde oester met zwartebonensaus smaakte verrukkelijk. Klein beetje pittig door de chili, maar prima op smaak door de zwarte bonen.

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Crispy Pekingeend

 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Groentegarnituur bij de Pekingeend

 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Gestoomde oesters met zwarte bonensaus

 

Hierna kwamen verschillende gerechten op tafel, zoals de tofu op twee manieren, de gebakken tofu met zwarte bonensaus en de gestoomde tofu met garnalen. Mijn favoriet was de gebakken tofu, deze was lekker pittig en de tofu had een krokant laagje, die andere tofu was iets minder van smaak. Daarna volgde nog meer gerechten, zoals de garnalen gewokt in pittige tomatensaus, peultjesblad (Tau Miu) klaargemaakt met kippenbouillon, biefstuk met zwarte pepersaus en spareribs met Chinese 5 kruidenmix.

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Twee bereidingen van Tofu

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Garnalen met tomatensaus

 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Chinese peultjesblad

 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Biefstuk met zwarte pepersaus

 

Traditionele Chinese wijze

Ook werd op Chinese wijze de hele zeebaars met kop en al bereid. Dit is voor de smaak natuurlijk beter om alles van de vis te gebruiken. In zijn geheel werd het gestoomd met sojasaus, gember en sjalotjes. Heerlijk licht en makkelijk verteerbaar. Naast de vis, hadden wij ook nog de hele krab gestoomd met Chinese kleefrijst verpakt in Lotus blad. Deze was net iets te lang gegaard, waardoor de rijst iets te zacht en nattig was.

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Gestoomde zeebaars met sojasaus, gember en sjalotjes

 

Taste of Culture Amsterdam Horecatip Yukieblog

Krab gestoomd met Chinese kleefrijst en lotusblad

 

Bij het dessert namen wij de zwarte sesam soep. Geroosterde en fijngemalen sesamzaadjes zijn gebruikt tot het maken van dit mengsel. De zwarte sesam soep is zoet en net even iets anders dan de normale desserts. Zeker de moeite waard om het te proberen.

De eigenaar, Meneer Poon, maakte ook een gezellig praatje met ons. Hij vertelde dat het erg druk was vandaag, waardoor hij in de keuken heeft gestaan. Dit was zeker te proeven in de gerechten; mijn complimenten! Mocht je nog tot laat uit zijn geweest in Amsterdam, dan is Taste of Culture op vrijdag en zaterdag gewoon open tot 3uur in de nacht. Even wat anders dan de shoarmatent.

Taste of Culture Amsterdam Horecatip YukieblogSamen met Mr. Poon op de foto

 

 

Restaurant Taste of Culture
Korte Leidsedwarsstraat 139-141, 1017 PZ Amsterdam
020 427 1136
www.tasteofculture.net

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *