Verliefdheid VS. Liefde

verliefdheid vs liefde yukieblog

Je kijkt constant op je telefoon of je een “appje” van hem ontvangt. Wanneer gaat hij nou bellen? Je raakt helemaal verslaafd aan degene en je wil alles van hem weten. Alles op zijn Facebook Timeline ken je al en zijn Instagram pics vervelen je niet. Het euforische gevoel krijg je elke keer als je de ander ziet en je mist hem zodra hij weg is. Ook de vlinders in je buik die bevestigen dat gevoel weer. Opeens weet je het: je bent verliefd! 

Magische krachten van verliefdheid 

Wat je het liefst zou willen doen is de hele dag alleen maar met de andere persoon zijn. Alles gaat heel natuurlijk, want partners zijn stapelgek verliefd op elkaar. Ze willen zo vaak mogelijk met elkaar naar bed en praten over hun diepe gevoelens. Verliefdheid is iets magisch. Het hart gaat boven het verstand. Ze doen bijvoorbeeld alles voor elkaar.

Investeren in de liefde 

Er zijn geen problemen in het begin van je relatie, alles gaat perfect. Maar na een tijdje kunnen er ruzies ontstaan en zie je opeens de ware aard van je geliefde. Je merkt dan bijvoorbeeld dat je minder verliefd ben. Helaas, duurt verliefdheid niet eeuwig en moet je investeren in de liefde.

Gelukkig dat verliefdheid niet zo lang duurt, want verliefd zijn, kost heel veel energie. Je vergeet jezelf heel snel en je kan jezelf niet meer ontplooien doordat je alleen maar aan de ander denkt. Wanneer merk je dat je verliefdheid minder is geworden? De irritaties beginnen te komen zoals zijn chagrijnige buien, remsporen op het toilet, stinkende scheten en vieze sokken. Dit zal uitten tot crisis in je relatie, waar je hard aan moet werken. In vele relaties kiezen vaak koppels er voor om uit elkaar te gaan. Dat is natuurlijk geen probleem, want soms komen koppels er achter dat hun karakters en drijfveren niet bij elkaar passen.

Maar als ze kiezen voor de liefde dat is een besluit. Een actieve keuze die je maakt om bij de ander te zijn. Het wordt dan “houden van”. En vanaf dat moment wordt het “Hart” werken geblazen…

love verliefdheid liefde

Nu ben ik erg benieuwd, hoe zit het bij jullie? Ben jij nog steeds verliefd op jouw partner? Laat het mij weten door een reactie te plaatsen.

 

Een nummer dat mij inspireert om deze blog te schrijven:
SFB, Ronnie Flex, Lil Kleine & Bokoesam – Investeren in de Liefde

 

Quote van vandaag: “Investeren in de liefde”

Reacties

  1. Beantwoorden

    Ik moet eerlijk zeggen dat het hoe dan ook altijd werken blijft in een relatie, maar dat ik nog steeds verliefd ben. De ene keer komt dit meer naar boven dan de andere keer. Maar er zijn nog geregeld momenten dat ik vlinders in mijn buik krijg, als ik alleen al aan hem denk :).

    1. Beantwoorden

      True. Ik heb het ook met mijn vriend dat het gewoon goed gaat, ondanks dat de verliefdheid ietsjes minder is geworden. Maar dat geeft niet, want het gaat er om dat je van elkaar houdt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *