Restaurant The Duchess, de naam zegt het al: “de vrouw van adel”. Met stijl en een vleugje blauw bloed is het voormalig Kas Bank omgetoverd tot deze fantastische plek. De inrichting is spectaculair en het eten smaakt voortreffelijk. Via Instagram heb ik veel van deze plek gezien, BN’ers en spannende toetjes. Daarom heb ik een bezoekje gebracht bij The Duchess en dat was een succes. Deze week de horecatip: The Duchess.
Meteen bij binnenkomst kijk je je ogen uit. De kroonluchters zijn indrukwekkend, schilderijen van adelijke hoofden zoals Koningin Maxima, een mooie open keuken, de shiny bar, en natuurlijk de stoelen en tafels helemaal in stijl. Je waant even in een oude Engelse kantoorfilm, ik mis alleen nog zo’n bureaulamp op tafel. Top interieur! Mijn complimenten.
Even het interieur ter zijde, het gaat natuurlijk om het eten. Het concept bij The Duchess is shared dining. Dit betekent dat de gerechten worden geserveerd zodat je met elkaar kan delen. Dit doen zij per gang zoals het hoort, anders komt alles in één keer en dan wordt het eten koud. Ik was erg blij dat zij dit concept hebben, want op deze manier kan je van alles proeven wat er op tafel ligt.
De eerste gang bestond uit frisse gerechten zoals de pompoen salade en oesters. De pompoen was heel dun gesneden als carpaccio en gemarineerd met een zoetzure vinaigrette. Heerlijk. De bloody mary oesters waren ook erg smakelijk. Lekker fris met een vleugje tomaat.
Carpaccio van pompoen
Oesters Bloody Mary
Daarna kwamen een aantal warme tussengerechten op tafel. De sardientjes, deze krokante visjes met huisgemaakte mayonaise waren om je vingers bij af te likken. Ook hadden wij donuts met foie gras en dadels besteld. Deze mini donuts waren warm en zacht van binnen met daarbij een romige smaak van de ganzenlever en dadels. Lekkuurrrrrrr!
Sardientjes
Donuts met foie gras
Als hoofdgerechten kwamen eerste de twee pannetjes van fruit des mer. Die risotto! Ik kan er van dromen, want zo lekker was die. Toen die bijna op waren, kregen wij de lamskoteletten met vijgen, een hele kip met tijm en groene asperges met pecorino. Het lekkerste vond ik de kip, want die was zo mals en zacht. Yummy. Alles was warm geserveerd en het buikje zat weer vol.
Casserole Fruit des Mer
Risotto Fruit des Mer
Hele kip met tijm, lamskoteletten en groene asperges
Toen wij eenmaal het dessert kregen, waren wij super happy. Het dessert zag er veelbelovend uit op Instagram, dus ik kon niet wachten om de chocolate explosion te proberen. Een bol van pure chocolade met daarin chocolate chip cookies, chocolade macaron, suiker twirls, chocolade toffee en chocolade mouse. Een ware explosie op tafel, want zij gooit de chocolade bol op een bord waarbij alles heel mooi neervalt. Iedereen aan tafel riep gelijk: “Wauw!”.
Chocolate explosion
Voor het kindje aan tafel hadden wij een bolletje kinderijs besteld. Wat wij niet verwacht hadden, is dat zij het serveren met een kar en het bolletje ijs met stikstof ter plekke voor je opklopt. Een ware spektakel voor een “kinderijsje”.
The ice cream lady
Ook bestelde we de friandises van de toetjes tafel. Een lange tafel met friandises van allerlei soorten, macarons tot aan bokkepootjes. De tafel zag er feestelijk en grandioos uit met de verschillende friandises. Stiekem wilde ik ze allemaal proeven, maar ik zat te vol.
Het dessert was een feest en bracht echt een glimlach bij iedereen aan tafel. Het was zeker een goede afsluiter van de avond.
The Duchess
Spuistraat 172
020-8113322
www.the-duchess.com
Reacties
Charissa
september 11, 2015Wauw! Wat ziet het er mooi uit. Super leuk om af en toe zo chic te tafelen. Het eten ziet er heerlijk uit! X
Ruur Kors
september 11, 2015Wat een mooie eetgelegenheid zeg en wat ziet dat eten er heerlijk uit.