Horecatip: Nieuw geopend Ramenbar Takumi in Rotterdam

yukieblog ramen noodles takumi rotterdam

In Nederland is eindelijk de lang verwachte Ramenbar “Takumi” uit Düsseldorf geopend. Ik zeg: “Ramen”, jij denkt: “Wat is dat?”. Ramen zijn authentieke Japanse noodles, welke bekend staat om zijn sappige lange slierten met verse bouillonsoep en andere ingrediënten, zoals ei, vlees en groenten.

Wow! Toen ik daar aan kwam op een zaterdagmiddag was het giga druk. Alle ramenliefhebbers zijn sinds de opening daar naar toe gegaan. Tijdens het wachten op een tafeltje vroeg ik aan één van de medewerkers hoe het met de zaak ging. Hij zei dat er elke dag een lange rij buiten staat en dat ze net pas een week open zijn. Succes formule dus! Waardoor is die hype over een kommetje noodlesoep ontstaan?

In Düsseldorf staat het bekend om de talloze authentieke Japanse Ramennoodlebars en restaurants. Nu is die bekende noodlebar Takumi uit Dusseldorf overgewaaid naar China-Town van Rotterdam. Wat een verrijking voor de Aziatische horeca in Rotterdam, en voor Nederland natuurlijk.

Puur genieten van een kom noodlesoep
Ik had twee hapjes van het menukaart besteld, namelijk de gepaneerde kipstukjes (Kara-Age) die lekker knapperig waren en de edamame sojaboontjes. Yummy! Dit waren prima voorgerechten. Eindelijk kwam mijn kommetje Ramen met Miso soep, waar ik dus speciaal voor ben gekomen. Ik nam de eerste hap uit mijn grote kom soep en je proeft de heerlijke soep en de zachte noodles. Met een paar stukjes zachte buikspek erbij en de smaken komen goed tot zijn recht. Ook de knapperige taugé en sappige bamboescheuten maken de soep goed in balans. Oké, genoeg er over gepraat: ga het een keer proberen. Ik moet je wel zeggen: “Schrik je niet voor de lange rij buiten, want het is het wachten wel waard”.

Takumi Nederland Dusseldorf Yukieblog kip en sojabonen Takumi Nederland dusseldorf Takumi Dusseldorf Yukieblog Nederland Rotterdam

Reacties

  1. Beantwoorden

    Ben er ook al twee keer geweest, eindelijk heeft Rotterdam ook een ramen-restaurant om trots op te zijn. Ironisch genoeg ligt die in Düsseldorf wel dichter bij mijn ouderlijk huis, maar het is dat ik op kamers woon dat ik nog regelmatig naar Takumi R’dam zal gaan. Hun sidedishes zijn heerlijk, en ik heb de ajitama ramen al gemarkeerd als persoonlijk favoriet 🙂

  2. Beantwoorden

    Haha ohh jaloers op jou dat je zo dichtbij woont. Ik wil ookkkk

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: