Een nieuwe hippe Koreaan is onlangs geopend in Hilversum. Ze serveren daar traditionele Koreaanse gerechten die een nieuw jasje hebben gekregen. Denk aan Kimchi, Bulgogi, Bibimbap en Mandu met een Westerse twist. Jaja, misschien zeggen deze namen je niks maar na deze blog wil jij ook wel een hapje eten bij Mokbar.
Onlangs ging ik samen met een vriendin, Lisa van foodmelodies.com, een hapje eten bij de Koreaan. Ik had wel trek in Koreaans eten, omdat ik dol ben op de Koreanse keuken en Lisa had nog nooit Koreaans geprobeerd. Dus daar gingen we! We werden vriendelijk verwelkomd door de gastvrouw Julie In. Ik vroeg of ze Koreaans was en ze zei ja. Ik groette haar terug met “Annyeonghaseyo” (goedendag in het Koreaans) en ik babbelde nog wat Koreaanse woordjes en ze was onder de indruk dat ik Koreaans kon praten tegen haar, haha. Yes! Ze vertelde aan ons dat het restaurant net drie weken is geopend en dat zij samen met haar man Tjong Kuo dit concept hebben bedacht. Ze willen de Koreaanse keuken bekender maken in Nederland, omdat nog weinig mensen het kennen in Nederland.
Shared dining menu
Bij restaurant Mokbar serveren ze een shared dining menu dat betekent dat je alle gerechten kan delen samen. Voor een goed prijsje kan je een 3-gangenmenu nemen. Je kan per gang uit 5 verschillende gerechten kiezen met 2 personen. Het menu bestaat uit een uitgebreid assortiment waaruit je kan kiezen. Hmmm… Yummy!
Pikant!
We begonnen eerst met een smaakvolle kimchi soep. De soep zag er pittig uit en dat was het zeker ook. De soep bestaat uit tofu, verschillende groentes, rundvlees en kimchi. Kimchi is het bekendste bijgerecht in de Koreaans keuken, het is gemaakt van gefermenteerde witte kool en het smaakt pikant. Daarna kregen we een aantal heerlijke voorgerechten op tafel, zoals de gestoomde Mandu (vleespasteitje), Dak Ggo Chi (kipsaté met teriyaki) en Yuk Hoe (Koreaanse tartaar). Je denkt vast: “Yuk hoe??”, ja het heet echt zo! Het smaakte super lekker, net even anders dan een westerse steak tartaar. Het is zoet, zacht, nootachtig en tegelijkertijd ook fris door de sappige peer.
Nog meer lekkers op tafel
Bij de volgende gang kwamen nog een aantal gerechtjes: Bulgogi (rundvlees met glasnoodles), Samgyueopsal (buikspek met bladsla), Spicy chicken, Gan jang saewoo (garnalen met honing en sesam) en Bibimbap (rijstmixschotel). Yummy, ik vond vooral de Spicy chicken lekker knapperig klaargemaakt. Ook de Bibimbap was mijn favoriet, het gerecht was goed in balans door de verschillende groentes, zacht gebakken eitje en huisgemaakte chili saus – heerlijkkkkk. Ik moest gelijk terug denken aan mijn tijd in Korea. Eten bij Mokbar is genieten, want je kan dus van alle verschillende gerechten proeven doordat de gerechten in kleine porties worden geserveerd. Oh, en vergeet niet om een shotje te nemen van de soju (Koreaanse happy water) met fruitsmaken (yuzu en perzik). Lekker!
Mokbar Korean Bistro
Havenstraat 10, 1211 KL Hilversum
http://mokbar.nl/
Plaats een reactie