Weekendtip: de luxe dinerbox van Restaurant Mos

Een paar weken terug was ik jarig en ik mocht een dinerbox uitkiezen. Ik wilde iets speciaals dus ik koos voor Michellinsterrestaurant Mos in Amsterdam. De naam van de box was @MOSsfeer en dat belooft al iets goeds.

Hoe werkt het?
We begonnen met het uitpakken van de box. Daar zat een instructieboekje bij met hoe het allemaal werkt. We hadden het 5-gangenmenu gekozen. Elke gang heeft een kleur gekregen en zo kon je aan de hand van de kleuren zien wat bij wat hoorde. De gerechten moesten alleen nog opgewarmd worden in een pannetje of in de oven. En natuurlijk moesten de gerechten nog mooi opgediend worden. Dit vond ik zelf het leukste om te doen.

De tafel was gedekt en we zetten de gecreëerde Spotify playlist van Mos op. We begonnen met een bijzondere amuse, een bonbon van topinambour met een crumble van gepofte wilde rijst en krokante topinambour. Dit smaakte naar meer.

Voorgerecht gebrande dorade
We begonnen met het opdienen van het voorgerecht. Het was in het begin wel even spannend, want waar was de dorade? We dachten dat ze het vergeten waren om het in te pakken, maar het was ons eigen stomme fout. Het lag gewoon in de koelkast, haha. We hadden het gerecht op zijn allermooist opgediend en we konden aan tafel. Dit was de gemarineerde gebrande dorade met crème fraîche, bleekselderij, fenegriek en gerookte makreel. Het was een fris voorgerechtje met genoeg stukjes dorade. Je denkt vaak dat je bij een Michelinsterrestaurant niet genoeg eten krijgt, maar hier was de portie precies goed.

De gemarineerde gebrande dorade met crème fraîche, bleekselderij, fenegriek en gerookte makreel

Tussengerecht zacht gegaarde kabeljauw
Het tussengerecht was de zacht gegaarde kabeljauw met diverse peentjes en een vinaigrette van bloedsinaasappel en tijm. Dit was een vrolijk gerechtje door de kleuren van de wortels. Ook de combinatie van bloedsinaasappel was verrassend want je verwachtte niet dat het goed zo passen. De crunchy kroepoek maakte het gerecht compleet.

Zacht gegaarde kabeljauw met worteltjes

Tussengerecht gegrilde heilbot
Het tweede tussengerecht vonden wij heel lekker! Het was een gegrilde heilbot met witlof, romige schaaldierensoep en krokante pastinaakchips. De soep was goed op smaak en het gerecht was perfect in balans door de romigheid en stevig stukje vis. Ook de rood- en witlof erbij maakte het gerecht een plaatje.

Gegrilde heilbot met schaaldierensoep

Hoofdgerecht Spaans bavette
En toen moesten we nog het hoofdgerecht op te dienen. Dit was wederom een goed gerecht met een heerlijke jus. Geroosterde Spaans bavette met rode wijn jus, beurre de Paris (boter), bosui en pommes fondant. Het vlees was medium rare gegaard en als je ‘m nog even in de oven doet dan was ie nog steeds perfect. Niet te gaar, anders werd het vlees taai. Het vlees was mals en lekker in combinatie met de jus.

Spaanse bavette

Dessert van peer
We sloten de avond af met een bombe van stoofpeermousse, stukjes stoofpeer, bitterkoekjes en karamel. De karamel mousse was heerlijk. Het dessert was niet te zoet en het was zeker voldoende.

Bij uitstek de beste box die ik heb gehad
Kortom, we hebben enorm genoten van een gastronomische avond. Het leek wel even alsof we uiteten waren, doordat de gerechten zo mooi waren en de smaken verrassend en complex. Je proeft aan de gerechten dat veel voorbereidingswerk er aan zit. Ik heb tijdens de coronaperiode verschillende boxen geprobeerd en deze was bij uitstek de beste. Samen met mijn vriend, nichtje en haar vriend hebben we met ze vieren een top avond gehad. Ben je nog op zoek naar een bijzondere dinerbox bijvoorbeeld voor Valentijnsdag? Dan is Mos zeker een aanrader.

Meer info
Prijs was 60€ per persoon voor een 5-gangenmenu
Bestellen kan via de site. Om de twee weken hebben ze een nieuw menu.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *