7 uitspraken die vrouwen niet meer moeten zeggen 

7 uitspraken die vrouwen niet meer moeten zeggen

Waarom zeggen vrouwen sommige uitspraken die eigenlijk nergens op slaan? Vrouwen (inclusief ik) moeten er maar mee stoppen. Het is niet nodig om jezelf helemaal af te kraken. Wees trots op jezelf!

1. “Ik heb gesport dus ik mag dit eten”

We hoeven onszelf niet te verantwoorden voor wat we eten. Als je zin heb in dat chocolaatje, dan eet je het gewoon. Stop met smoesjes te verzinnen. 

2. “Oh, vind je het mooi? Ik heb het gewoon bij H&M gehaald” 

Ijdel, jaja dat zijn de meeste vrouwen. We maken onszelf soms zo druk om hoe we eruit zien. Het is onzin. Wees vriendelijk als iemand je complimenteert om je uiterlijk en zeg gewoon “dankjewel”.

3.“Ik heb gelijk, toch?” 

Het woordje “toch?” wordt vaak aan het einde van een zin gebruikt. Het maakt jezelf alleen maar onzeker, omdat je naar een bevestiging zoekt. Kap ermee. 

4.“Nee, er is niks” 

Als je dit hoort, dan weet je dat de vrouw niet blij is. Waarom zeg je dat er niks is terwijl je eigenlijk boos op iemand bent? Zeg wat je denkt. Wees oprecht. Zo hoeft de ander niet te raden hoe je je voelt, want ben je nou boos of blij? 

5.“Laat maar”

Ohh.. we doen dit constant als we ruzie maken. Je hebt geen zin meer in de discussie en je wilt graag het laatste woord hebben. Dus we gebruiken deze twee woorden: “Laat maar”.

6.“Sorry” 

Als je iets verkeerd doet, wees dapper – accepteren en doorgaan. Sommige vrouwen verontschuldigen zich te vaak en maken daar een gewoonte van. Ik merk ook dat veel vrouwen dit gebruiken als stopwoordje voor alles. “Sorry dit, sorry dat.” 

7.“Ik ben dik” 

Het woordje “dik” is lelijk, grof en het heeft alles te maken om onszelf naar beneden te halen. We are beautiful, inside and out. Ieder mens is uniek en we moeten stoppen met ons vergelijken met andere vrouwen. Accepteer hoe je eruit ziet en wees er trots op.  

Quote van vandaag: “Sorry. I’m not sorry.”

Reacties

  1. Beantwoorden

    Je hebt helemaal gelijk. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik dit soort uitspraken doe. OEPS.
    Liefs Iep xo

    1. Beantwoorden

      Hahaha echt hè! We moeten er maar mee stoppen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *