YUKIEVLOG #1 Hopi gierige mensen bij Horecava 2015

yukieblog horecava

Bij één van de stands zag ik een kar met oesters. Ik wilde natuurlijk eentje, maar daar stond een hele rij mensen achter. Logisch, zij dachten gratis oesters!! (net zoals ik). Toen ik eenmaal aan de beurt kwam, zei de oesterman:
“Sorry, de oesters zijn voorlopig op. Kan je later terug komen?”
Ik kon bijna janken. 

Dit was mijn eerste keer bij de Horecava en dat wilde ik natuurlijk met jullie delen. Check mijn Yukievlog #1.

Naast dit spotte ik groepjes oudere vrouwen. Zij waren gruwelijk op zoek naar gratis spullen. Zij hadden zelfs hun eigen boodschappenkar mee. Check foto hieronder voor het bewijs.

Horecava 2015 Yukieblog

Horecava 2015

Oja, ik ben nog wat hopi gierige mensen tegengekomen toen ik bij de hal “Ethnic foods” was. Een man pakte gewoon een promotieproduct (een pak rijst ofzo) van de zijkant van een stand. Gelukkig zag de standhouder het en die zei er wat van.

Niet alleen de bezoekers zijn gretig en gierig, maar de standhouders ook. De hapjes die geserveerd werden, waren minuscuul en gewoontjes. Ik verwachtte dat men top kwaliteit daar zouden serveren. Ik snap dat het te duur kan zijn om zoveel hapjes te maken voor 55.000 bezoekers. Maar je wil toch de beste gerechten laten proeven om indruk te creëeren met jouw product. Helaas, ik heb amper wat kunnen proeven omdat er niet veel was.

Voor de rest heb ik weinig innoverende producten of diensten gezien. Duurzame producten, gebakken sushi en biologisch ijs, dat ken ik allemaal wel. Dat vond ik wel jammer, want ik verwachtte dat ik iets “nieuws” ging zien, in plaats van een wedstrijd NK pannenkoeken bakken.

Wel heb ik een leuke wijn masterclass gevolgd van Fred Nijhuis. Hij vertelde interessante aspecten over het fenomeen huiswijn, de houdbaarheid van wijn en de populariteit/trend van kleine wijnhuizen. Al met al een leuke dag gehad samen met Chris.
IMG_7197.JPG
Quote van vandaag: “Gratis is niet altijd goed.” 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *