Waarom seks niet de enige manier is van vreemdgaan 

Je staat op en je denkt aan tig dingen die je vandaag moet doen. De vrouw waar je een relatie mee hebt, die stuur je even snel een berichtje. Zo weet zij ook weer dat je aan haar denkt. Dit lijkt tegenwoordig normaal, maar op deze manier bedrieg je eigenlijk je relatie. 

In werkelijkheid gaat het even wat anders als je wakker wordt. Je checkt eerst al je sociale media accounts, zoals je Instagram feed en je Facebook timeline, vervolgens reageer je op alle Whatsappjes van je vrienden en groepchats. Ook moet je even snel je mails lezen, het weer checken en even kijken of er files op de weg zijn. Vervolgens moet je ook niet vergeten een berichtje te sturen naar je partner, dus stuur je degene maar even snel een berichtje als je onderweg bent naar je werk. Maar is dit wel écht? Maak je met een Whatsappje wel het juiste gebaar? Dit is een enkele voorbeeld van hoe het misgaat in een relatie.

Hoe koppels tegenwoordig daten is door alles te showen op sociale media. Uiteindelijk draait het om die mooie foto van jullie samen lachend met een glas wijn: “Lekker uiteten met mijn schatje”. 

Hoe triest is het als je koppels ziet die alleen met hun telefoons bezig zijn en de aandacht voor elkaar verliest. Hup, de telefoons liggen weer de hele avond op tafel. Af en toe kijk je wie er allemaal jouw foto liked en wie er allemaal reageert op de groepschat.

Wat ik het meest irritante vind, is dat je tafelgenoot doet alsof je onzichtbaar bent. Zit je middenin een gesprek met iemand en degene pakt gewoon even zijn mobiel. Ik kan mijn zin niet eens afmaken en degene gaat gewoon doodleuk verder met zijn telefoon. Dus wat betekent dit? Ben ik opeens niet meer interessant genoeg? Het is niet eerlijk voor je relatie. Deze “telefoon-leg-ik-naast-mij” hype geldt voor zowel jonge koppels als oudere koppels. Ik zie dit vaak gebeuren dat koppels ruzie er om maken.

Wat ik hiermee wil zeggen, is dat seks niet de enige manier is van vreemdgaan. Natuurlijk, seks met een ander is super erg. Maar wat ook erger is, is dat je relatie bestaat uit neppe gesprekken. Hij Whatsappt je alleen maar omdat het “moet”. Bellen? Daar is geen sprake van. Mooie foto’s worden op Instagram geplaatst, omdat het “moet”. Waar blijft de passie en intimiteit als het om relaties gaat? Is daten nu twee keer in de maand gewoon acceptabel, omdat je anders elkaar te vaak ziet? Draait daten nu alleen maar om mooie Instagram plaatjes, interessante Facebook updates en leuke snapchats? 

Ik vind het jammer dat wij het gebruik van sociale media in een relatie accepteren en waarom men niet even bij stilstaat wat het met je relatie doet. Mooie plaatjes zegt niet alles over hoe we met elkaar zijn in werkelijkheid. Je moet actie ondernemen en laten zien dat je echt om elkaar geeft. Waarom zal je alleen maar whatsappen? Je kan je partner toch ook even bellen om te kijken hoe het met degene gaat.

Iemand aandacht geven is het allerbelangrijkste wat er is. Doe meer moeite voor elkaar en ga terug naar “the old fashion way of dating”. Het zit in de details, notities achterlaten in haar kamer, bloemen bezorgen bij haar thuis en luisteren naar elkaar(!). Het lijkt alsof koppels alleen maar bezig zijn met hun telefoon “kijk-hoe-ik-overkom-online-met-mijn-schatje”. 

Quote van vandaag: Ik pleit voor verandering: minder sociale media, maar meer echte gesprekken! 

Reacties

 1. Beantwoorden

  Helemaal met je eens 🙂

 2. Beantwoorden

  Ik merk het ook bij mijn vriend, zijn hand is er aan vast gelijmd. Dan denk ik, nja dan ga ik ook maar op instagram, om er dan aan het eind van de avond er achter te komen dat we bijna geen woord gewisseld hebben en alleen maar naar onze schermpjes heb zitten staren. Vervelend..

  1. Beantwoorden

   Laat hem dit lezen, misschien snapt hij het dan beter 😉

 3. Beantwoorden

  Ik snap wat je bedoeld! Ik vind het ook heel jammer dat dit steeds meer het geval is. Ik probeer dan ook als ik met mijn vriend ben, mijn telefoon weg te leggen en gewoon met elkaar leuke dingen te doen. Echte gesprekken te voeren etc. En laten we eerlijk zijn, dat is toch ook veel leuker dan een Whatsappje… Al is een wel gemeend appje op de vroege ochtend ook fijn!

  1. Beantwoorden

   True! Ik probeer nu ook zo min mogelijk op mijn telefoon te zitten als ik met mijn vriend ben, want ik merk dat je de aandacht voor de ander sneller verliest. Echt jammer als ik even zijn vraag niet hoorde, omdat ik bezig was op Instagram te scrollen.

 4. Beantwoorden

  Klopt! Je hebt helemaal gelijk! We zijn veelste veel bezig met social media en telefoontjes etc. Eigenlijk totaal niet belangrijk. Soms zou ik wel weer terug willen naar zo’n ouderwetse telefoon met alleen SMS en bellen. Hoeveel tijd bespaar je hier ook wel niet mee, heerlijk!

  1. Beantwoorden

   Echt he, konden we maar terug in de tijd. We moeten zeker meer bewust zijn met onze telefoon en wat het allemaal met ons doet….

 5. Beantwoorden

  Ik ben het helemaal met je eens! Gelukkig had ik een vriend die er precies zo over dacht en waar ik altijd mee belde in plaats van appen, door hem zijn ook mijn ogen open gegaan hiervoor. Dat met hem is helaas voorbij dus nu maar hopen dat ik een jongen tegenkom die er net zo over denkt ? Ik vind dit echt een heel leuke post! Ga dit ook aan mijn dates laten lezen voordat het serieus wordt ?

  1. Beantwoorden

   Thanks voor je compliment! Nou weet je waar je moet kijken in je volgende relatie. Succes! Liefs Yukie

 6. Beantwoorden

  Ik heb zo’n vermoeden dat ik deze video (Gary Turk – Look Up) al eens eerder hier heb gepost, maar ik doe het maar nogmaals want het is min of meer relevant en een echte eye opener: https://www.youtube.com/watch?v=Z7dLU6fk9QY

  Interessante blogpost Yukie, je haalt wederom de woorden uit mijn mond. Ik kan niet vaak genoeg stressen dat ik het gewoon asociaal vind als iemand haar feed gaat bekijken, casual appen o.i.d. terwijl ik samen met haar ben. Er is zelfs iemand die dat echt constant bleef doen ondanks dat ik mijn recht-door-zee mening erover heb gegeven, met haar kan ik het helemaal niet meer goed vinden. Voor jezelf opkomen en je mening uitspreken zijn hoe dan ook wél essentieel, weet ik inmiddels.

  Daarnaast merk ik het óók op wanneer iemand dezelfde intentie heeft en ouderwets telefoonloos tijd met je wilt spenderen, en dát maakt indruk op me. Bij mijn laatste date was ik zelfs diegene die meer de phone uit de broekzak trok, al was het puur om snaps van eten te maken. We hebben er zelfs vaker over gepraat en blijken beiden haast op één lijn te zitten. Ik vind het heel geruststellend dat meer mensen net zo als ik erover nadenken!

  1. Beantwoorden

   Klopt. Leuk dat je er ook zo over denkt. Het is inderdaad belangrijk om hetzelfde te denken in een relatie, wat betreft social media en telefoon. Thanks voor je enthousiaste comment elke x!

 7. Beantwoorden

  Ugh, iemand die ik ken is dus ook zo. Ik snap niet dat je zo veel waarde hecht aan social media of je telefoon. Als je samen bent met iemand, is het toch gewoon heel erg fijn om ook echt SAMEN te zijn? Maar goed, misschien zijn wij allemaal maar ouderwets.. 😛

  1. Beantwoorden

   Snap je… Het is gewoon stront vervelend als je met iemand bent en degene alleen maar op zijn telefoon zit. Echt jammer gewoon dat het tegenwoordig zo gaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *