Horecatip: Restaurant Da Vinci in Maasbracht

da vinci restaurant maasbracht yukieblog

Culinaire liefhebbers hebben net zoals ik altijd trek. Zoveel lekkere restaurants om uit te proberen, maar niet genoeg tijd om te kiezen. Daarom kies ik de leukste restaurants voor je uit in de rubriek “Horecatips”. Deze week zet ik het restaurant Da Vinci in Maasbracht** in de spotlights. De vrouwelijke chefkok Margo Reuten creëerde prachtige kunstwerkjes op tafel en de vrouwelijke touche vond ik erg leuk om terug te zien in de gerechten. 

Meteen bij binnenkomst straalt de gastvrijheid van het team ervan af. Ze stelden zich gelijk aan ons voor en maakten ook nog eens een kennismakingspraatje. Erg leuk, want dit verwacht je niet zo snel bij een restaurant met twee Michelinsterren. Normaal gesproken in een Michelinster restaurant wordt er strak en formeel bediend, maar hier was er ook aandacht voor persoonlijke aandacht. Verassend! Er werd verteld dat de inrichting van het restaurant eruit ziet als een schip. Bij het “dek”, bevindt zich de lounge waar je een drankje kan nuttigen.

Unieke combinaties

De amuses die wij kregen die waren yummy. Een lollypop van framboos die ontpopt in je mond als je er op bijt. Ook een garnalen kroepoek en een schuim van bier met sesam kwam daarbij op een bordje.

amuse da vinci restaurant maasbracht yukie blog

Amuse bierschuim met sesam, kroepoek en lolly van framboos (v.l.n.r.)

 

Na de eerste amuse kwam ook nog een tweede amuse. De piccalilly soep werd geserveerd in een sierlijk bekertje met een ietwat drukke bord. Daardoor leek het soepje wel op een kunstwerk. Piccalilly is een ingelegd mengsel van groenten. Een lekker tussendoortje, want de soep was goed op smaak.

amuse da vinci restaurant maasbracht yukie blog

amuse da vinci restaurant maasbracht yukie blog

Piccalilly soep

 

Het voorgerecht was een gepocheerde scholfilet met citrus, kreeft, aardappel en gegrilde watermeloen. Een frisse combinatie door de citrus en gegrilde watermeloen.

kreeft da vinci restaurant maasbracht yukieblog

Kreeft en scholfilet met gegrilde watermeloen

 

Het hoofdgerecht was een reerugfilet met groene asperges, risotto en een saus van rode bieten. Het vlees was goed medium gegaard en de rode biet maakte het vlees nog lekkerder. Na het hoofdgerecht kregen wij een heerlijk dessert. Een frambozen soufflé die perfect was, lekker warm en zacht. Je proefde echt dat ie net uit de oven kwam. Daarbij werd er ook een macaron van framboos en een frambozen sorbet geserveerd. Lekkurrrrrr. Ik wilde meer! Ook bij de koffie kregen wij lekkere bonbons en munt marshmallows.

da vinci restaurant maasbracht yukieblog

Reerugfilet met rode biet

 

da vinci restaurant maasbracht yukieblog

Frambozen soufflé

 

koffie bonbons da vinci restaurant maasbracht yukieblog

Bonbons & Friandises bij de koffie

 

Verassende hotspot in Limburg
De vrouwelijke touche van Margo Reuten zat voornamelijk in de details. In het interieur waren er bijvoorbeeld: de mintgroene tafellinnen en de felrode kaarslichten. Bijzondere inrichting, waardoor het niet alledaags maakt. Wat ik helemaal leuk vond was de dessertlepel dat was in een vorm van een hartje. Echt super cute. De opmaak van de borden vind ik ook anders in vergelijking met andere restaurants, het is iets sierlijker en “gezelliger” opgemaakt. Love it. 

Tip: Restaurant Da Vinci is hierbij een verassende hotspot, ergens gelegen in het zuiden van Nederland waar je niet zomaar even naar toe gaat. Ga een weekendje weg en ontdek dit leuke restaurant.

Restaurant Da Vinci
Havenstraat 27, 6051 CS Maasbracht
T: 0475 465 979
www.restaurantdavinci.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *