Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Op uitnodiging van wijnwinkel Grandi Vini was ik bij de champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy. Vlak voor de feestdagen was dit een geslaagd avondje om te proeven welke champagne we zullen gaan opentrekken bij de feestdagen. Marjolein Versloot van Louis Vuitton Moët Hennessy gaf een interessante presentatie over de achtergronden en de samenstellingen van de champagnes. Heerlijke bubbeltjes werden er geschonken met lekkere hapjes van restaurant de Burgemeester*. 

De organisatie Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) bestaat uit verschillende divisies. Het bedrijf achter de champagnes valt helaas niet onder de Louis Vuitton tassen. Jammer, ik dacht misschien kregen we een leuke LV tas als goodiebag cadeau. Zij verkopen o.a. alcohol, welke de verschillende soorten bekende en exclusieve champagnes, zoals Moët & Chandon, Ruinart, Veuve Clicquot, Krug en Dom Pérignon. 

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini  Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Champagneproeverij

Zeven verschillende soorten champagnes heb ik mogen proeven o.a. van Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Ruinart. 

We startten met de meest bekende champagne voor de consument, de Moët & Chandon Brut Imperial Limited Edition Champagne. Het is “Limited Edition” door de feestelijke verpakking die speciaal is gemaakt voor de feestdagen, maar de smaak is gewoon hetzelfde gebleven. De Moët & Chandon is een all-time klassieke champagne door zijn citrus, frisheid en zuren. Bestaande uit drie soorten druiven, waarvan twee blauwe druiven “pinot noir”, “pinot meunier” en een witte druif “chardonnay”, van alle druiven wordt ongeveer één derde gebruikt. Doordat er twee soorten blauwe druiven worden gebruikt, moeten deze zo snel mogelijk geperst worden zodat de vellen niet de champagne verkleurd.

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

“A party without champagne is just a meeting”
Perfect voor de feestdagen, want de meeste mensen kennen de Moët en vinden deze ook erg lekker – stijlvol en toegankelijk tegelijkertijd. De naam “Impérial Brut”, refereert aan de droge smaak van de champagne (Brut) en aan de langdurige voorkeur van keizer Napoléon voor de champagne van Moët & Chandon (Impérial). Daarnaast is Moët & Chandon de grootste champagnehuis ter wereld, met toegang tot hun eigen wijngaard in vergelijking met andere champagne huizen. 

Veuve Clicquot Brut en “R” de Ruinart

Daarna kwamen er nog meer feestelijke bubbeltjes op tafel: Veuve Clicquot Brut en “R” de Ruinart. De Veuve Clicquot is een “pinot noir” driven champagne, bestaande uit 50% “pinot noir”, 30% “chardonnay” en 15% “pinot meunier”. Een andere champagne is de “R” de Ruinart die bestaat uit 40% “chardonnay” en 60% “pinot noir”. Frisse fruitige smaken en droge afdronk – de complexiteit van deze champagne die proef je erg goed. Het huis Ruinart is de eerste en daarmee oudste champagnehuis ter wereld sinds 1792. 

 Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Champagneproeverij bij Grandi Vini

 

Mijn favoriet De Vintage 2006

Wat ik super lekker vond, was de Grand Vintage 2006 van Moët & Chandon. De Vintage wordt samengesteld door 38% “chardonnay”, 33% “pinot noir” en 29% “pinot meunier” en heeft 7 jaar mogen rijpen in de kelders van Moët (wettelijk is 3 jaar). Waarom een vintage champagne zo bijzonder maakt, is doordat de druiven uit een zeer goed oogstjaar komen. Daardoor maakt het zo uniek.

Een leuk weetje van Marjolein Versloot: van champagne wordt je minder snel dronken doordat de bodem van Champagne erg kalkrijk is – Ik ben daar niet zo zeker van, want ik voelde mij een beetje tipsy na een paar slokken champagne… haha

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Samen met Marjolein Versloot, accountmanager van LVMH

 

 

Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini Champagneproeverij van Louis Vuitton Moët Hennessy Yukieblog grandi Vini

Heerlijke hapjes van restaurant de Burgemeester*

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *