The best way to handle a frenemy

Frenemy

Holy shit! Ik heb een “frenemy”, maar ik kom niet van haar af. Een frenemy noem ik haar, niet een vriendin. Ze haalt echt het bloed onder mijn nagels vandaan met haar irritante opmerkingen.

Wat is een frenemy?
fren·e·my [fren-uh-mee] a person who pretends to be a friend but is actually an enemy; a rival with which one maintains friendly relations. Een samenstelling van deze twee woorden: friend + enemy = frenemy. Juist, dus een BITCH die doet alsof ze je vriendin is. Ze heeft zogenaamd het beste met je voor, maar ze wil je eigenlijk onderuit halen. Het valt mij op dat alleen vrouwen hier last van hebben en de mannen niet.

Hoe herken je die frenemy?
Ik noem een aantal symptomen:

  • Ze geeft je een compliment, maar tegelijkertijd ook kritiek. “Oh, je hebt een bijzonder rokje aan.. Dat vind ik niks voor jou” “OMG, je bent zo zelfverzekerd dat het je niet eens boeit wat je allemaal zegt.”
  • Ze praat heel aardig tegen je, maar achter je rug om roddelt ze over je.
  • Ze gaat dingen proberen te zeggen die je onzeker of zwak maken. Ik zeg: “Oh, ik heb een 6 gehaald voor Nederlands. Ben echt blij ermee!” Zij zegt: “Wat goed van je, maarja jouw Nederlands is toch niet zo goed he.”

How to handle this bitch?

  • Never tell your shit: Vertel nooit je zwakke punten of problemen aan haar, want die kan zij ooit een keer gaan gebruiken om je aan te vallen.
  • Act like you don’t care: Gewoon doen alsof het je niet boeit. Maar ondertussen twijfel ik wel aan mezelf.. “Is dit rokje echt lelijk?”

Waarom bestaat ze?
Tegen anderen doet ze hartstikke aardig, maar tegen mij doet ze sneaky gemeen. I don’t know… Het ligt dus aan mij? Ik observeer mezelf, en vraag mezelf af: wat heb ik gedaan om een monster te creëren? Ik weet het niet maar ik merk wel dat ze telkens jaloers is op wat ik doe. Ze doet altijd zo competitief over school en werk. Vrouwen zijn onderling gewoon competitieve beesten. Als ik uitga dan krijg ik weleens een bitchy opmerking te horen over onbekenden. “O, haar jurk staat echt lelijk bij haar.” – Wat boeit het überhaupt wat die andere chick aan heeft? Ik denk dat het vooral bij onzekere chicks dit probleem ontstaat.

Waarom ga ik nog met haar om?
Het probleem is dat ik niet van haar afkom. Ik zie haar te vaak in mijn omgeving, maar ik spreek niet vrijwillig met haar af.

Quote: “False friends are worse than bitter enemies.”

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *