Review: Sanders Bar & Kitchen in Amsterdam

Onlangs ging ik samen met mijn foodie vriendin, uiteten bij café Sanders Bar & Kitchen in Amsterdam. Wij hadden zin om een keer wat simpels te gaan eten. Gewoon eten zonder poespas. Bij Sanders Bar & Kitchen zit je goed, want “what you see, is what you get”. Daar houd ik natuurlijk ook van!

Social deal

Via Social Deal kan je nu een deal krijgen bij Sanders. Die voucher was ter waarde van een 2-gangenkeuzediner i.p.v. €21,90 naar €12,50. Dit was dus 43% korting op de originele prijs. Je kan kiezen uit een hoofd-en nagerecht. Prima, om ons buikje te vullen!

Industriële look

Het café ziet er knus en gezellig uit met sfeervolle industriële lampen. Tegenwoordig is de industrieel look helemaal hip, en I love it. In het café is er een comfortabele leren bank waar je lekker kan chillen. Ook hebben ze een terras. Sanders bevindt zich op de hoek van de Raadhuisstraat. Een centrale plek in Amsterdam, want het zit om de hoek bij de shoppingcenter Magna Plaza en de Dam.

Keuze genoeg

We konden kiezen uit vele opties voor hoofdgerechten, zoals entrecôte met pepersaus, salade van gepofte pompoen, ceasar salad, fish & chips, gebakken gamba’s, Irish beef burger, chicken burger en ook nog een optie voor vegan-eters: een vegan burger. Oké, keuze genoeg dus. Ik twijfelde nog om de fish & chips te bestellen, want dat zag er ook lekker uit bij een tafel naast mij. We kozen uiteindelijk voor de gamba’s en entrecote. Daarvoor moesten wij ietsjes bijbetalen, maar dat was het zeker waard.

We kregen de entrecôte en de gamba’s op tafel. De porties waren flink en dus helemaal voldoende, want er zat ook nog patat, salade en brood bij. De entrecôte was lekker klaargemaakt en perfect medium gebakken, behalve de pepersaus, want die smaakte een beetje apart. De grote zwarte pepers waren niet fijngestampt, waardoor de smaken niet goed vrijkwamen. De gamba’s waren heerlijk en dat was geserveerd met een peterselie-olie sausje. Dat sausje paste weer goed bij de entrecôte. Haha, een kleine tip voor de chef.

Ons diner eindigden met een dessert. Yummy, daar houd ik het meeste van. Mijn vriendin die zat al vol, maar ik kon nog wel een dessert op. We konden kiezen uit: carrot cake, bananenspilt met vanille-ijs en slagroom en een crème brûlée. We kozen allebei voor de crème brûlée. De crème brûlée was prima en goed van smaak. Wel moet je oppassen om niet de aangebrande stukjes suiker te eten, want dat smaakte niet zo.

Al met al, hadden wij een heerlijke avond en ik zal zeker keer terugkomen om de fish & chips met een speciaal biertje te proberen. Ben je enthousiast geworden? Kijk op www.socialdeal.nl  voor de deal!  Een korting van 43% voor een 2-gangenkeuzediner bij Sanders.

Sanders
Raadhuisstraat 6, 1012 TJ Amsterdam
020 627 8500
http://sanders-amsterdam.nl/nl

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: