Tips voor een weekendje weg in Brugge

brugge weekendje weg

Hoi allemaal! Afgelopen weekend was ik naar Brugge geweest. Mijn vriend en ik zijn er nog nooit geweest dus ik dacht; dit is perfect om ons weekend door te brengen. We vierden zijn verjaardag in Brugge, want hij was jarig geweest. Het was heerlijk, en ik vertel je hieronder de tips!Wist je dat Brugge maar 2,5 uur rijden vanaf Amsterdam is? Toppie, dus je bent er zo. Daarna heb je de auto niet meer nodig in Brugge, want je kan alle bezienswaardigheden gemakkelijk te voet doen. Brugge is mooi en het heeft een pittoreske sfeer. Daarom staat het ook viermaal op de lijst van werelderfgoed “Unesco” ingeschreven.

 1. 1. Bezoek het Minnewater
  Brugge is zeker aan te raden voor koppels. Ons hotel zat dichtbij het meer Minnewater oftewel “Lake of Love”. De naam zegt het al, het is bedoeld voor lovers. Een wandeling daar is fijn omdat je daar even tot rust kan komen en kan genieten van de natuur.
 2. 2. Eet chocolade en waffels
  Brugge staat bekend om het maken van chocolade. In de Katelijnestraat, vindt je alleen maar ambachtelijke chocolade winkeltjes. Hun aanbod is groot, en je kan daar ook andere zoetigheden kopen, zoals marsepein, nougat en natuurlijk wafels. We waren bij een tent geweest waarop stond “the best Belgian waffle”. We kozen voor de wafel met aardbeien en slagroom en daarbij kon je kiezen uit gratis toppings, zoals mini marshmallows, witte chocolade krullen, m&m’s en nog meer. De wafel was een beetje warm en erg lekker. Ik vond het vooral lekker met aardbeien, want dat maakte het iets minder zoet. Aanrader dus.
 3. 3. Bezoek Huidenvettersplein
  Huidenvettersplein is een aanrader in de avond. Een gezellig, maar een kleine plein waar een aantal restaurants en cafés zijn. Er heerst daar een sfeervolle en intieme sfeer. Leuk om daar een drankje op het terras te doen.
 4. 4. Bier, bier, bier!
  Overal waar je loopt in Brugge, je ziet bier. Je kan elk café binnenlopen en genieten van een Brugse Zotte.
 5. 5. Begijnhof
  Erg mooi en een kalmerende plek is het Begijnhof. Het is een kloostertuin met witgeschilderde huisjes en het werd gesticht in 1245. Loop er even doorheen en je voelt meteen de rust. Herfstbladeren, lange dunne bomen, weerkaatsing van de zon; het was perfect.

6. Vlaamsche Pot
Het eten was niet spectaculair, maar de sfeer en bediening maakte het goed. In een klein steegje vindt je dit schattige restaurant. We wilden iets typisch Vlaams eten dus we hadden Vlaamsche stoofpot en de Zeeuwse mosselen in een pan. Vlaamse dikke frieten met appelmoes is mijn favoriete combi!

Brugge heeft van alles te bieden. Je kan er goed shoppen, want je hebt daar verschillende boetiekjes en winkels met bekende kledingmerken. Ook kan je genieten van de natuur en architectuur. Natuurlijk is het eten en drinken ook prima. Oh, ik mis het om een garnalenkroket te eten op een terras met een lekker witbiertje erbij. Het is daar prachtig en ideaal voor een weekendje weg. Ik kom zeker weer terug.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *