Roomserverice at Olof’s, hier moet je zijn voor pure groentes, lekkere tapas en een geweldige taartentrolley. Roomservice at Olof’s is een pop-up groenterestaurant gevestigd in het Olof’s Kapel op de Zeedijk in Amsterdam. Wees niet bang dat je niet vol zit van alleen groentes, want ze hebben ook heerlijke vlees-en vis bijgerechten.
Het restaurant is intiem ingericht met leuke details van een hotel, vandaar de naam “Roomservice” at Olof’s. Bij binnenkomst kregen wij een pasje om in te checken. In het Olof’s kapel is de sfeer van een oude kapel meteen te proeven. De hoge plafond, waar kandelaars aan hingen, maakte gelijk een indrukwekkende effect. Wat ook leuk is de bijbel met de menukaarten die op de tafel lag. Om de hoek zit Restaurant Vermeer, die zijn momenteel bezig met hun verbouwing, dus serveert Michelin-chef Chris Naylor tijdelijk een nieuw concept in het Olof’s kapel. Lekker veel groente, weinig vlees-en vis.
We kozen uit een aantal tapasgerechten zoals de “sunkissed tomatoes” (zongedroogde tomaatjes), achterham en macadamianoten met kruiden. De noten vond ik het lekkerst van deze drie tapasgerechten. Ze waren namelijk lekker gekruid.
Tapas
Daarna namen wij nog twee gerechtjes, de witte asperges met eigeel en schuim van geitenmelk. Mijn tafelgenoot koos voor de laksa met courgettes en taugé. De witte asperges waren heerlijk, lekker zacht en je proefde dat de asperges vers waren. De laksa was ook prima, het was goed op smaak en pittig door de sambal.
Witte asperges met ei en schuim van geitenmelk
Na die twee gerechten kwamen nog wat gerechten op tafel. De pied-blue champignons met ui en lavasdressing. Deze wilde champignons waren heerlijk gebakken met een romige saus. Ook had ik de risotto besteld. De risotto kwam met raapstelen, doperwten en tuinbonen-salsa. Yummy! De risotto was perfect klaargemaakt en niet te zwaar, wat ik normaal gesproken vind van de risotto. Als bijgerechten hadden wij nog zalm met grapefruit miso en bavette steak. De zalm met grapefruit miso vond ik bijzonder, het bittertje van de grapefruit en het zoetje van de miso paste echt goed bij elkaar.
Pied-blue champignons met ui en lavasdressing
Gebakken zalm met grapefruit miso
Roomservice at Olof’s is nog de hele maand april open, daarna is het helaas niet meer. Ik hoop dat ze in restaurant Vermeer dit concept weer doorvoeren, want ik wil graag weer eens een keer terug voor een dessert. Die had ik helaas moeten overslaan, omdat ik te vol zat.
Roomservice at Olof’s
www.roomserviceatolofs.com
Zeedijk 2a, Amsterdam
+31 (0)20 5564885
Plaats een reactie