Extra vierge Biologische Kokosolie van Amanprana

Extra vierge Biologische Kokosolie van Amanprana

Je hebt er vast wel van gehoord, kokosolie wordt namelijk geprezen als het wondermiddel. Het schijnt super gezond te zijn en je kan het gebruiken in de keuken, maar ook als beautyproduct in de badkamer. Ik kom verschillende soorten kokosolie tegen in de supermarkt, maar deze kokosolie van Amanprana is exclusief en onderscheidt zich zeker van de anderen. Ik leg je uit waarom ik zo dol op dit product ben.

Verser dan verser garantie

De biologische kokosolie van Amanprana was 10 jaar geleden de eerste extra vierge kokosolie in Europa. Je kan er van alles mee: koken, bakken, wokken en frituren. Ze hebben een “verser dan vers garantie” op dit product. Wat betekent dat? Rijpe kokosnoten worden geoogst, gepeld, op zachte temperatuur van max. 45°C. Daarna worden ze 24 uur gedroogd en meteen geperst, en tussen het pellen en persen mag er maximaal 48 uur tussen zitten. Ik was zeer benieuwd of dit daadwerkelijk zo vers was.

Extra vierge Biologische Kokosolie van Amanprana

Heerlijk koken

In samenwerking met Amanprana mocht ik een potje kokosolie proberen. Ik heb wentelteefjes er mee gebakken en ik merkte al duidelijk een verschil tussen de normale kokos-olies van de supermarkt en die van Amanprana. Als ik met kokosolie van de supermarkt kookte, dan proefde je vaak nog de kokossmaak terug in de gerechten. Maar bij deze kokosolie van Amanprana proef je de zachte smaak van kokosolie, en de kokossmaak was niet overheersend. Echt lekker.

 

Beautyproduct

Ik gebruikte al kokosolie dagelijks voor op mijn huid als bodylotion. Dus ik was benieuwd naar de verzorging van deze kokosolie. Het voelt zacht aan en het plakt niet, wat ik vroeger wel had met andere kokos-olies. Kortom, echt een aanrader.

Wat nog meer.. 

Extra vierge biologische kokosolie van Amanprana bevat 0% transvetten. Transvet is niet goed voor ons gezondheid en is eigenlijk slechter dan verzadigd vet. Het verhoogt namelijk het risico op hart- en vaatziekten. Je kan dus gerust met deze kokosolie koken, want deze kokosolie bevat geen schadelijke stoffen.

Extra vierge Biologische Kokosolie van AmanpranaIk ben altijd dol op handgeschreven kaartjes. Bedankt Barbara van Amanprana!

 

Voor meer info, check Amanprana.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *