Horecatip: Openingsfeest 3 keuken en bar in Oudewater

Yeah, eindelijk is er in de omgeving Utrecht een hippe food-en wijnbar geopend, namelijk 3 keuken en bar! Hier heb ik lang op gewacht, want normaal gesproken moet ik naar Amsterdam voor een leuke wijnbar, maar nu is het gewoon om de hoek.

Onlangs opende Bernard Tesink samen met chefkok Sander Kwakkenbos een foodbar genaamd “3 keuken en bar”. Een wijn en foodbar met lekkere hapjes uit de keuken van Sander en de wijnen van Grandi Vini, de wijnwinkel van Bernard. Een perfecte match.

Samen met mijn familie waren wij uitgenodigd bij het openingsfeest van 3 keuken en bar. Bernard en Sander verwelkomden iedereen hartelijk. Er werden lekkere wijnen en speciaal biertjes geserveerd en we hebben verschillende hapjes proeven, zoals de malse Iberico spareribs zonder bot, pulled salmon met venkel, Chinese dimsum en Japanse krokante kipstukjes “kara-age”.

De sfeer was zeker gezellig en de zaak zag er geweldig uit. Ze hebben het pand van top tot teen helemaal verbouwd. Het was eerst een oude pizzeria en nu omgetoverd tot een moderne foodbar. Toegankelijk, sfeervol en gezellig. Op de begane grond heb je gelijk zicht op de open keuken en de enorme wijnkast. Moderne en speelse eyecatchers zijn gesitueerd aan de muren. Op de bovenste verdieping is er een hele andere sfeer, een wat mysterieuze sfeer met blauwe elementen. Het is intiemer en comfortable stoelen vind je hier. Een geschikte plek voor een date.

De vraag die bijna iedereen op die dag stelde, is “waarom heet het 3 keuken en bar?”. Heel simpel, gewoon omdat het hun huisnummer ook 3 is. Dit is ook wat zij willen met “3”, een toegankelijke food-en wijnbar, waar iedereen langs kan komen voor een biertje of glas wijn, maar waar je ook kan genieten van shared dining hapjes.

yukieblog yukieblog

Top eyecatcher: een glazen plafond!

yukieblog

pulled salmon met venkel

yukieblog

Chefkok Sander Kwakkenbos & Laurens van Adrichem

yukieblog

yukieblog yukieblog yukieblog

http://www.keukenbar3.nl/

Plaats een reactie

Reageer

%d bloggers liken dit: