High tea bij Sofitel Legend The Grand in Amsterdam

Afgelopen Moederdag is het natuurlijk de dag om moeders te verwennen. Een leuk uitje voor Moederdag is een high tea: lekker thee luiten en wat scones met clotted cream eten. Na een paar rondes gebeld te hebben naar verschillende hotels en restaurants, werd het uiteindelijk The Grand – daar hadden ze gelukkig wel plek.

Samen met mijn moeder, schoonzus en neefje gingen we gezellig “high tea’en”. We hadden The Grand Afternoon Tea voor die middag besteld en we begonnen met een glaasje Champagne. Daarna kregen we een shotje gerookte thee van lapsong. Heel apart, maar het paste goed bij het broodje met spices, geitenkaascrème en vijgenjam. Smaakexplosie.

Hartige hapjes
Daarna kregen we een hartig hapje: een wafel met linzen, hoemoes, soepstengels, artisjokken en flatbread. De flatbread paste goed met de huisgemaakte hoemoes. Hierbij kregen wij een thee uit India met veel kruiden, zoals kardemom, kaneel en 5 spices.

Zoetige hapjes
Wat ik vooral erg lekker vond, waren de scones. Ik vond dit één van de lekkerste scones die ik ooit gegeten heb. Heeeerlijk, vooral met de clotted cream en honingjam. Wat ik iets minder vond, waren de zoetige dingen: een cakeje met rosé water, sesam mouse met sponge cake en een noten-vijgentaartje. Het cakeje vond ik iets te kruimelig, sesam mouse vond ik iets aparts hebben en het vijgentaartje was veel te zoet. Jammer, maar ik was al tevreden met de scones.

Voor de kids hebben ze ook een speciale kinder high tea. Mijn neefje kreeg een kinder high tea en je zag dat hij daar lekker van zat te smullen. Overigens was de service top daar. Men was vriendelijk en ze legden alles goed uit. Al met al, is The Grand is zeker een aanrader, en voor de volgende keer wil ik de gezonde high tea proberen, want die hebben ze namelijk ook op de kaart staan.

Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam
https://www.bridges-amsterdam.nl/afternoon-tea/ 

Prijzen:
The Grand Afternoon Tea € 52 p.p. inclusief een glas Champagne
The Grand Afternoon Tea € 37 p.p.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *